Modigt eller upassende? Flygtninge i Grand Prix deler seere og politikere

Svensk tv vækker opsigt med et dansenummer om flygtningekrisen midt i Melodi Grand Prix.

Et par af kommentarerne fra DR Nyheders brugere til det svenske dansenummer 'The Grey People'.

‘Utroligt upassende’ og ‘dem behøver vi ikke i stuen’. Eller ‘Modigt og flot gjort’ og ‘det eneste, der fangede min interesse’.

Debatten raser på Facebook, og både seere og politikere er delte oven på svensk tv’s overraskende indslag tirsdag aften. Midt imellem pumpende popsange og bragrende ballader valgte de at sætte fokus på flygtninge- og migrationskrisen.

Det skete med dansenummeret ‘The Grey People’, hvor en flok gråklædte dansere umiskendeligt giver mindelser om tv-billederne af mennesker fra Mellemøsten fra flugt fra krig og nød.

Socialdemokrat: En fælles udfordring

En af dem, der er begejstrede for indslaget, er kultur- og medieordfører fra Socialdemokraterne, Mogens Jensen. ‘Smukt, rørende indslag fra MGP-semifinalen om de 60 mio mennesker på flugt og det ansvar og udfordringer de giver os alle’, skrev han efter showet på Facebook.

- Det er meget velplaceret, fordi det er med til - midt i al den festivitas - at minde os om, at vi har en fælles udfordring med de store flygtningstrømme, der ikke har været større end Anden Verdenskrig, siger han til dr.dk, og fortsætter:

- Det havde været malplaceret, hvis det ikke var så reel en virkelighed for os alle sammen. Det er en virkelighed for alle de deltagende lande og alle dem, der ser det. Derfor mener jeg kun, det er fint, at man gør opmærksom på den problemstilling - og sætter det under en kunstnerisk fortolkning. Det er jo ikke et krav til underholdningsprogrammer, at de skal være tømt for indhold.

Dansk Folkeparti: Problematisk

Pia Kjærsgaard, stifter af Dansk Folkeparti og formand for Folketinget, er ikke begejstret for, at flygtningskrisen skal på dagsordenen i et Melodi Grand Prix:

- Jeg tror, at folk er ‘fed up’. Vi ved, det er der. Vi diskuterer det - og det skal vi også. Men lad os en gang i mellem sætte os ned og få renset hovederne, siger hun til Aftenshowet på DR1.

- Jeg mener, man bør skille tingene ad. Jeg er overbevist om, at al glimmeret, festen og balladen alligevel vil overstråle det hele. Men man skal alligevel have skubbet det ind under et underholdningsprogram. Det synes jeg er problematisk.

Se indslaget 'The Grey People' her: