Norden revser Danmark: Nu svarer Grand Prix-chef igen på kritikken

Hverken Norge eller Sverige er begejstrede for Lighthouse X og 'Soldiers of Love'. Dr.dk har forholdt DRs underholdningschef kritikken.

DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme: "oplever ikke, at der er en manglende nordisk støtte til Danmark". (Foto: © Thomas Hanses, eurovision.tv)

"Det minder mest af alt om en småpompøs parodi på verdens værste boyband-klicheer." "Det føles som en blanding af One Direction, Brødrene Olsen og Westlife." Og: "Det er intet udover det sædvanlige."

Vores nordiske venner i Norge og Sverige har ikke just set med milde øjne på årets danske bud på en Eurovision-vinder, Lighthouse X og 'Soldiers of Love'. Men det får ikke DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, til at ryste på hånden inden torsdagens semifinale, hvor Danmark er med.

- Jeg oplever ikke, at der er en manglende nordisk støtte til Danmark. Man skal passe på med at udlægge det som om, at hele Norden er imod os, siger Lundme.

- Der er nogle få medier, der har udtalt sig kritisk om os, men vi mærker, at der er en god fornemmelse omkring 'Soldiers of Love'.

Norge og Sverige revser Danmark

Blandt de medier, der har kritiseret Danmark, finder man eksempelvis norske VG, hvor Grand Prix-ekspert Stein Østbø kalder Danmarks sang for "en småpompøs parodi på verdens værste boyband-klicheer".

- Disse tre charmører tager for alt i verden ikke pokalen hjem til København igen, postulerer han videre.

Heller ikke hos svenske SVT tilskriver man Danmark de store chancer for at hive endnu en Eurovision-sejr hjem.

- Det svinger, men det er intet udover det sædvanlige, lød det fra tidligere Eurovision-vinder Helena Paparizou i optaktsprogrammet 'Inför Eurovision Song Contest'.

Artiklen fortsætter under billedet.

Den tidligere Eurovision-vinder, Helena Paparizou, er ikke vild med Danmarks sang. Det har man kunnet se i et svensk optaktsprogram til Eurovision. Her ses hun, da hun selv vandt konkurrencen tilbage i 2005. (© Eurovision.tv)

Usikre bookmakere

De danske bookmakere føler sig heller ikke alt for sikre på, at Danmark klarer sig videre fra Eurovision-semifinalen, der sendes torsdag kl. 21 på DR1.

- Når det danske bidrag sammenlignes med de mange andre sange, er det desværre ikke en sang, der skiller sig ud fra mængden, siger oddssætter Tonni Munk Jensen fra NordicBet.

Spilfirmaet giver pengene halvanden gang igen, hvis man spiller på, at Danmark ryger ud af semifinalen - og det viser sig at holde stik. Man får derimod sin indsats 2,45 gange igen, hvis man spiller på en dansk finaleplads.

Danmark kan stadig overraske

Der er dog ingen grund til at afklæde sig den mentale klaphat på forhånd. I tirsdagens semifinale gik eksempelvis lande som Østrig og Ungarn overraskende videre til finalen - hvilket der ikke var mange, der havde spået på forhånd.

DRs underholdningschef har da heller ikke tabt modet, inden det gælder for Danmark i morgen aften.

- Vi tror så meget på idéen om, at det er sangen og sangerne, der skal være i fokus. Det så man i aftes (tirsdag, red.) med et land som Holland, som har gjort lidt det samme som os med at have sangen i fokus. Og de gik jo sikkert videre.

- Jeg respekterer selvfølgelig, hvis nogle ikke kan lide den danske sang, men det får mig altså ikke til at tænke, at vi har Norden imod os. Jeg synes, man skal fokusere på, at det her er en skøn sangkonkurrence, hvor hele Europa samles.

Ros til Sverige

Underholdningschefen har i øvrigt kun ros til overs for det, årets svenske værter har præsteret indtil videre.

- Svenskerne er dygtige til at lave fjernsyn, og især værterne gjorde det eminent.

- Jeg kan godt lide, at man bruger så meget humor i showet - for eksempel indslaget med taxaerne - for det er de virkelig gode til.