PORTRÆT Kom helt tæt på årets Grand Prix-vindere Lighthouse X

Lørdag aften løb Lighthouse X med titlen som Årets Grand Prix-vinderer. Vi tegner et portræt af aftenens helt store stjerner.

Lighthouse X vandt årets Melodi Grand Prix (Foto: Bjarne Bergius Hansen)

Ved årets Melodi Grand Prix var det Lighthouse X, der løb med sejren som Grand Prix-vinder med popballaden ’Soldiers Of Love’. Lighthouse X skal derfor være det danske bidrag ved Eurovision i Stockholm til maj.

Trioen består af Johannes Nymark, Martin Skriver og Søren Bregendal, der alle har flere års erfaring med både skuespil og musik.

Gruppen blev dannet i 2012, og har lavet musik sammen lige siden. Gruppen blev dannet, fordi de tre sangtalenter ønskede at gøre en forskel

Garvede showbiz fyre

De tre flotte fyre fra boybandet Lighthouse X er kendt fra forskellige steder.

Søren Bregendahl er kendt fra boybandet C21, og så har vi også haft glæde af ham i TV3’s dramaserie ’2900 Happiness’, hvor han spillede charmøren Simon Henriksen.

Johannes Nymark har gjort karriere på de skrå brædder, men vi kender ham også fra TV2s underholdningsprogram ’Vild med dans’, hvor han i 2014 fik en flot andenplads, det var sjovt nok Johannes mand, Silas Holst, der løb med førstepladsen.

Bandets sidste medlem Martin Skriver kender vi bedst fra musicalen ’Den lille havfrue’, hvor han spillede prins Eric.

Et god formål

Lighthouse X’s ambition med bandet er at give popmusikken et ekstra lag. Drengene vil nemlig ikke kun underholde med deres musik, de vil bruge musikken til at skabe opmærksomhed på vigtige sager.

For at gøre det, arbejder bandet sammen med tre forskellige NGO’er, der har relevans i forhold til deres baggrund og opvækst.

Johannes er ambassadør for ’Børnehjertefonden’, da hans mor desværre har en hjertesygdom. Søren Bregendal er ambassadør for ’Børn, Unge og Sorg’, fordi han som ung led af angst og OCD, og sidst men ikke mindst er Martin Skriver ambassadør for ’Julemærkehjemmet, da han var overvægtig som barn.

Nu gælder det Eurovision Song Contest, hvor Lighthouse X skal forsvare Danmarks ære i den anden semifinale, torsdag 12. maj.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk