Pyha! Emmelies sang må gerne være med i årets Melodi Grand Prix

EBU har i dag slået fast, at nummeret 'Never Alone', der blandt andre er skrevet af Eurovision-vinderen Emmelie de Forest, fortsat kan være med i årets konkurrence.

'Never Alone' er blandt andet skrevet af Emmelie de Forest, der vandt Eurovision tilbage i 2013. (Foto: Ragnar Singsaas © 2013 Ragnar Singsaas)

EBU har nu vurderet, at de ikke ser noget problem i, at sangen ’Never Alone’, som den tidligere Eurovision-vinder Emmelie de Forest har været med til at skrive, stiller op ved årets Eurovision.

Det betyder, at hvis ’Never Alone’ vinder det danske Melodi Grand Prix, så er der intet til hinder for, at sangen repræsenterer Danmark ved Eurovision Song Contest.

Sangens skæbne har indtil nu været uvis, efter Ekstra Bladet torsdag skrev, at nummeret tidligere er blevet fremført af sangerinden Emmelie de Forest. Det har fået flere til at sætte spørgsmålstegn ved, om sangen bryder reglerne for årets Eurovision.

Danskerne har stadig 10 sange at vælge imellem

Ifølge Jan Lagermand Lundme, har DR hele tiden været bevidst om, at sangen tidligere har været fremført af Emmelie de Forest, men vurderede, at det ikke var et problem.

- Da vi udvalgte sangene til årets Grand Prix, fortalte sangskriverne bag ”Never Alone” os, at sangen var blevet fremført ved et par koncerter, men vi vurderede, at det ikke gik imod vores eller EBU's regler, fortæller han.

- Nu har vi så kontaktet EBU, for at være 100 procent på den sikre side, og de har nu også vurderet, at sangen fortsat kan deltage i Melodi Grand Prix - og deltage i Eurovision, hvis den skulle vinde d. 13. februar

Nu har EBU altså blåstemplet ’Never Alone’, og det glæder DRs Underholdningschef, Jan Lagermand Lundme.

- Jeg er virkelig glad for, at sangen fortsat er med i showet. Jeg er kun interesseret i at have ti gode og forskellige sange med i årets konkurrence, og jeg er glad for, at danskerne også har mulighed for at stemme på ”Never Alone”, hvis dén sang skulle være deres favorit, fortæller Jan Lagermand Lundme.

Anja Nissen: "Jeg er lettet"

Det er 20-årige Anja Nissen, der skal fremføre ’Never Alone’. Hun er glad for, at det nu endelig er slået fast, at hun og hendes bidrag kan være med i årets Melodi Grand Prix.

- Jeg er lettet! Jeg er så glad for, at sangen fortsat er med i konkurrencen, for jeg har selvfølgelig været lidt nervøs. Men nu kan jeg igen fokusere 100 procent på at lave den bedste optræden overhovedet muligt, fortæller Anja til dr.dk

Hvem der skal repræsentere de danske farver ved Eurovision i Stockholm afgøres d. 13. februar, når årets Melodi Grand Prix løber af stablen i Forum Horsens.

Du kan lytte til nummeret 'Never Alone' her.