Rekordmange vil være med i Melodi Grand Prix 2017

DR har i alt modtaget 1.115 sange til næste års Grand Prix-fest.

Danmark har i alt vundet Eurovision tre gange. Nu sættes jagten ind på den næste danske Grand Prix-vinder. (Foto: © SCANPIX)

Det bliver ikke nogen let opgave, når DR skal udvælge de ti sange, der skal kæmpe om sejren i Melodi Grand Prix 2017.

I alt er der nemlig blevet indsendt hele 1.115 potentielle Grand Prix-hits, og det er ny rekord. Sidste år fik DR i alt 982 sange tilsendt, hvilket også var ny rekord, men i år er antallet altså endnu engang steget betragteligt.

Den store interesse for næste års Grand Prix glæder DRs Underholdningschef, Jan Lagermand Lundme.

- Jeg er helt vildt glad for de mange bidrag, og også en lille smule lettet over, at så mange vil være med. Det betyder, at der er opbakning omkring Grand Prix'et ude i landet og en følelse af, at nu står vi sammen om at få Danmark med i Eurovision-finalen til næste år, siger han.

Og Lundme er overbevist om, at der gemmer sig mange potentielle Grand Prix-hits i den store pulje af sange.

- Jeg har hørt et lille udvalg af sangene og det lover virkelig godt. Der er mange sange gode sange, og mange sange, der ikke er skåret efter den klassiske Grand Prix-skabelon, men har en moderne og nutidig lyd, afslører han.

Hvilken af de 1.115 sange, der i sidste ende skal repræsentere Danmark ved næste års Eurovision, afgøres d. 25. februar 2017, når det store Grand Prix-show løber af stablen i Boxen i Herning.