SE LISTEN: Her er alle deltagerne i årets Melodi Grand Prix

To tidligere X Factor-vindere, en række erfarne sangere og et par helt nye stjerneskud skal dyste om at vinde Melodi Grand Prix 2017.

Deltagerne i Melodi Grand Prix 2017: Anja, Jeanette Bonde, Sada Vidoo, René Machon, Rikke Skytte, Anthony, Ida Una, Calling Mercury, Thomas Ring og Johanna Beijbom. (Foto: Privat- og pressefotos)

Der er lagt op til et brag af en fest, når ni solister og en enkelt duo indtager scenen i Dansk Melodi Grand Prix i Jyske Bank Boxen i Herning den 25. februar.

Torsdag afslørede DR, hvilke ti kunstnere der i år skal dyste om at vinde den traditionsrige popkonkurrence, og der bliver noget at glæde sig til.

Hele to vindere af X Factor stiller op i årets konkurrence, nemlig Thomas Ring, der vandt tredje sæson i 2010, og Anthony, der vandt programmet i 2014 som en del af Thomas Blachmans sammensatte duo Anthony Jasmin.

Endnu en vinder af et talentshow finder man i dansk-australske Anja, der vandt The Voice i Australien i 2014, og som sidste år endte på en andenplads i Melodi Grand Prix herhjemme med sangen 'Never Alone'.

Også René Machon vender tilbage til Grand Prix-scenen for anden gang. Han deltog i 2015 med sangen 'Mi Amore'.

Levende dukke vender hjem

Den måske mest opsigtsvækkende deltager i Melodi Grand Prix 2017 er sangerinden og den levende dukke Sada Vidoo, som sidste år imponerede dommerne i den britiske udgave af X Factor. Nu vil hun så også forsøge at imponere danskerne i Melodi Grand Prix.

To erfarne og kompetente sangere finder vi i Jeanette Bonde, der er fast korsanger for Stine Bramsen, og svenske Johanna Beijbom, der har sunget kor ved Det internationale Melodi Grand Prix hele fire gange. For første gang træder begge kvinder nu helt frem til scenekanten, når de skal forsøge at synge sig til sejr.

Traditionen tro kan Melodi Grand Prix også præsentere en række en helt nye navne fra den danske musikscene. I år gælder det duoen Calling Mercury, samt de to sangerinder Rikke Skytte og Ida Una, der begge er blevet opdaget via YouTube.

Sange med internationalt format

Underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme, lover, at seerne og de tusindvis af publikummer i Jyske Bank Boxen kan se frem til et "helt suverænt show" den 25. februar, hvor Annette Heick og Johannes Nymark er værter.

- Med de ti sange, der skal dyste i år, har vi en vifte af kompositioner og solister, der i højere grad end nogensinde før har internationalt format. Dén sang, der går videre til Det internationale Melodi Grand Prix, kommer til at klare sig rigtig godt – det er jeg ganske sikker på! Boxen er desuden en perfekt ramme for Melodi Grand Prix, og med Johannes og Annette i front tør jeg godt love, at det bliver både topprofessionelt og stærkt underholdende, siger Jan Lagermand Lundme.

Johannes Nymark og Annette Heick er værter for Melodi Grand Prix 2017. Annette Heick var også vært sidste år, hvor Johannes Nymark løb med sejren som en del af gruppen Lighthouse X. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Vinderen af Melodi Grand Prix får æren af at repræsentere Danmark ved Det internationale Melodi Grand Prix, som afholdes i Ukraines hovedstad, Kiev, i maj.

De ti sange i årets Melodi Grand Prix bliver offentliggjort mandag den 20. februar.

Se listen over alle ti bidrag her

  • Melodi nummer 1: 'One'Solist: Ida Una Tekst og musik: Peter Bjørnskov og Lene Dissing

  • Melodi nummer 2: 'Vesterbro'Solist: Thomas Ring Tekst og musik: Thomas Ring

  • Melodi nummer 3: 'Color My World'Solist: Rikke Skytte Tekst og musik: Mads Løkkegaard, Joël Pagiël MacDonald, Mohamed Alitou og Laura Kloos

  • Melodi nummer 4: 'Where I Am'Solist: Anja Tekst og musik: Anja Nissen, Angel Tupai og Michael D’Arcy

  • Melodi nummer 5: 'Big Little Lies'Solist: Calling Mercury Tekst og musik: Thomas Sardorf, Rune Braager og Martin Luke Brown

  • Melodi nummer 6: 'Smoke In My Eyes'Solist: Anthony Tekst og musik: Kim Nowak-Zorde, Kasper Larsen, Hans Petersen, Ollie Marland og Phil Plested

  • Melodi nummer 7: 'Warriors'Solist: René Machon Tekst og musik: Astrid Cordes, Alexander Grandjean, Hans Petersen og Lars Andersen

  • Melodi nummer 8: 'Northern Lights'Solist: Sada Vidoo Tekst og musik: Christoffer Lauridsen, Andreas Öhrn og Alessandra Günthardt

  • Melodi nummer 9: 'Hurricane'Solist: Jeanette Bonde Tekst og musik: Jeanette Bonde, Alexander Grandjean, Jeppe Pilgaard Ulrichsen og Nermin Harambasic

  • Melodi nummer 10: 'A.S.A.P.'Solist: Johanna Beijbom Tekst og musik: Peter Wallevik, Daniel Heløy Davidsen, Patrick Devine, Christian Fast, Dimitri Stassos og Freja Jonsson Blomberg