Slog igennem lang tid før Klovn: Nu gentager Mia Lyhne sin ikoniske rolle

I anledning af Melodi Grand Prix 2017 vækker skuespilleren Mia Lyhne sin elskede karakter "Pia" til live igen.

Hun er kendt og elsket særligt for sin rolle i tv-serien og filmene 'Klovn', men også utallige danske komedier som 'Blå mænd', 'Camping' og senest 'Dræberne fra Nibe'.

Men længe inden Mia Lyhne slog igennem som Frank Hvams hårdtprøvede kæreste i 'Klovn', dukkede hun faktisk op på de danske tv-skærme i allerbedste sendetid en lørdag aften i februar 2004.

Det gjorde hun som karakteren "Pia" - en yderst entusiastisk og meget nørdet Melodi Grand Prix-fan - i Melodi Grand Prix 2004.

Mød "Pia" i videoen øverst.

Her fungerede "Pia" i rollen som journalist, der skulle interviewe de enkelte deltagere, inden de skulle på scenen.

- Pia var en karakter, jeg selv skabte, og hun var sjov at spille. Efter Grand Prix'et var der så mange mennesker, der var i tvivl om, om det var en rigtig person, eller det var en skuespiller. Folk var helt forvirrede, siger Mia Lyhne.

Mia Lyhne i rollen som Melodi Grand Prix-entusiasten Pia i henholdsvis 2004 og 2017. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/Mads Nielsen/DR)

Fyret som journalist - nu taxachauffør

13 år efter sin debut vender Mia Lyhne nu tilbage som karakteren Pia.

Det sker, når Melodi Grand Prix 2017 ruller over skærmen lørdag den 25. februar. Her skal "Pia" nok engang interviewe de ti solister, inden de skal på scenen.

- Jeg var spændt på, om jeg kunne finde hende igen, men det lykkedes heldigvis, siger Mia Lyhne og afslører, at "Pia" siden sidst er blevet fyret fra sit job som journalist på Ude og Hjemme og i stedet ernærer sig som taxachauffør.

Og det er netop i en taxa, at årets ti Grand Prix-solister intetanende bliver mødt af den bramfri Grand Prix-fan.

- Jeg har skrevet alle manuskripterne selv og fået lov til at styre alting med hård hånd. Jeg kan sige så meget, at det i hvert fald ikke bliver pænt - og det er dejligt, siger Mia Lyhne med et smil.

Se "Pias" interview med den senere vinder i 2004, Tomas Thordarson, i videoen herunder - og glæd dig så til at se, hvordan Pia udfritter årets kuld af Grand Prix-deltagere, når vi i næste uge løbende drypper videoerne ud her på dr.dk - og i selve showet lørdag den 25. februar klokken 20.

FacebookTwitter