Vild med dans-stjerne stiller op i Melodi Grand Prix

I ’Vild med dans’ fik skuespilleren Johannes Nymark en flot andenplads. Nu stiller han op i Melodi Grand Prix sammen med popgruppen Lighthouse X.

Gruppen Lighthouse X består af Mikke Skriver, Johannes Nymark og Søren Bregendal

Da TV2s populære underholdningsprogram ’Vild med dans’ rullede over skærmen i 2014, var skuespilleren Johannes Nymark en af de helt store favoritter. Johannes fik en flot andenplads ved finalen sammen med sin dansepartner Claudia Rex. Det var sjovt nok Johannes egen mand, danseren Silas Holst, der løb med sejren.

Nu er Johannes Nymark igen tilbage på den store underholdningsscene. Han stiller nemlig op i Melodi Grand Prix 2016 sammen med sin gruppe Lighthouse X, og sangen ’Soldiers of Love’:

- Jeg har ikke som sådan et forhold til Melodi Grand Prix. Det er faktisk lidt overraskende for mig at være med. Jeg har før tænkt på Grand Prix, som en ren konkurrence i popmusik, som sagtens kan være underholdende, fortæller Johannes og fortsætter:

- Men mit syn har ændret sig siden vores indledende snakke med DR om at deltage. Der er et kæmpe potentiale i Melodi Grand Prix. Det er meget mere end en konkurrence. Vi kan komme ud med vigtige budskaber, og det er præcis, det vi vil i Lighthouse X. Det var også det, som Conchita Wurst gjorde, og det var vigtigt, slår Johannes Nymark fast.

Sangen er en opfordring

Bandet består af ham selv, sangeren Søren Bregendal, som også har deltaget i Vild med dans tilbage i 2008, og skuespilleren Martin Skriver.

Ifølge drengene i grupper er der en sjov kontrast i sangens titel, som både er skræmmende, relevant og desværre aktuel. Popsangeren Søren Bregendal fortæller, at teksten er ment som et opråb men ikke en løftet pegefinger:

- Sangen er en opfordring til at tage hinanden i hånden, lære af det og vokse som mennesker, siger Johannes Nymark.

Lighthouse X kæmper for hver deres sag

Popgruppen Lighthouse X blev dannet i 2012. Ambitionen bag bandet bestod i at give popmusikken et ekstra lag. Drengene vil nemlig ikke kun underholde, de vil bruge musikken til at skabe opmærksomhed på vigtige sager.

For at gøre det, arbejder bandet sammen med tre forskellige NGO’er, der har relevans i forhold til deres baggrund og opvækst. Johannes er ambassadør for ’Børnehjertefonden’, da hans mor desværre er hjertesyg. Søren Bregendal er ambassadør for’ Børn, Unge og Sorg’, fordi han som ung led af angst og OCD, og Martin Skriver er ambassadør for ’Julemærkehjemmet, da han som yngre var overvægtig.

Se Lighthouse X sprede budskabet til Dansk Melodi Grand Prix 2016 lørdag 13. februar på den store scene i Forum Horsens. Showet går i luften kl. 20:00 på DR1.