Østrig

Trackshittaz stil bliver ofte betegnet som ”traktorgangster-partyrap” og deres numre, inklusiv vindersangen ’Woki mit deim Pop’, består af rap og elektroniske beats.

'Österreich rockt den Song Contest' er navnet på den sangkonkurrence, der lørdag 25. februar skulle finde Østrigs repræsentant til Baku. Ti artister deltog, og efter en superfinale med bare to sange var resultatet klart - vinderen blev hip hop-duoen Trackshittaz med nummeret 'Woki mit deim Popo'.

Trackshittaz deltog også i sidste års østrigske Grand Prix med nummeret 'Oida Taunz' og endte på en andenplads, men i år får de altså chancen for at kæmpe for Østrig i Eurovision Song Contest.

Trackshittaz består af Lukas Plöchl og Manuel Hoffelner, og de er de første i Østrig, der har ligget nr. 1 på den østrigske trackliste med et hip hop-nummer. Deres stil bliver ofte betegnet som "traktorgangster-partyrap" og deres numre, inklusiv vindersangen 'Woki mit deim Popo', består mest af rap og elektroniske beats. Og så rapper de på en speciel østrigsk dialekt, der stammer hip hop-drengenes hjemegn Mühlviertel-regionen.

På andenpladsen i årets østrigske Grand Prix kom Conchita Wurst med sangen 'That's What I Am'. Chonchita Wurst er en kontroversiel sanger og medieperson i Østrig, der med sit kønsblandede look, bestående af blandt andet fuldskæg og kjole, har fået meget opmærksomhed både i hjemlandet og udenlands.

Facebook
Twitter