Overborgmester om Conchita: Jeg var skeptisk - men blev overbevist

Københavns overborgmester, Frank Jensen, var skeptisk over for 'den skæggede dame', men blev overbevist efter lørdagens finale-show.

(© DR)

I går aftes blev det store finale-show i Eurovision Song Contest 2014 afholdt i B&W Hallerne på Refshaleøen i København. Det blev 'den skæggede dame' fra Østrig, Conchita Wurst, der løb med sejren.

Men Københavns overborgmester, Frank Jensen, var fra begyndelsen skeptisk overfor det østrigske bidrag til konkurrencen.

- Jeg troede på svenske Sanna Nielsen inden finalen. Min kone mente, at Conchita Wurst ville vinde, men jeg var skeptisk. Efter at have set hendes performance, var jeg dog overbevist, siger han.

Kendt for tolerance og åbenhed

Det er derfor en stolt overborgmester, der i dag ser tilbage på finale-showet - selvom opmærksomheden i både internationale og danske medier er på den spændende østrigske vinder frem for København.

- Det er helt naturligt, at Conchita Wurst løber med opmærksomheden. Både fordi hun er drag, og fordi hun leverede en flot performance.

- Jeg er glad for, at Eurovision Song Contest 2014 i København vil blive husket for at Conchita Wurst vandt. Det passer godt ind i den fortælling, vi gerne vil skabe om København. Vi vil netop gerne være kendt for tolerance og åbenhed, lyder det fra Frank Jensen.

Fredag formiddag arrangerede Københavns Kommune netop en stor homoseksuel vielse på Christiansborgs Slotsplads.

Fuld valuta for pengene

Københavns Kommune har i alt kastet 24 millioner kroner i Eurovision Song Contest 2014. Og efter en hel uges fest op til finalen er overstået, tvivler Frank Jensen ikke på, at det har været alle pengene værd.

- Vi har fået fuld valuta for pengene. Der er forskellige måder at gøre det op på, men pengene er kommet mange gange igen. Når jeg taler med hotelejere og restauratører, så er de blevet boostet i den her uge, siger overborgmesteren.

"En mega fest"

Selve showet høster også stor ros fra Københavns overborgmester.

- Det var en mega fest. Et fantastisk show. Både visuelt og lydmæssigt. Jeg har aldrig været til en begivenhed med så god lyd, siger Frank Jensen, og roser samtidig det danske bidrag:

- Mange blev berørt af Basims optræden. Han gjorde det godt, og vi kan bestemt godt være en niende plads i København bekendt efter en sejr i Malmø sidste år.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk