Panik i Danmarks Grand Prix-lejr: Kan blive nødt til at ændre sceneshow

Danmarks sceneshow ved årets Eurovision er stadig ikke, som det skal være. DR's underholdningschef varsler radikal ændring.

Fredag eftermiddag havde Danmarks bud på årets internationale Grand Prix-vinder, Rasmussen, sin anden og sidste individuelle prøve forud for Eurovision i næste uge.

Vokalerne hos front-viking Rasmussen og hans vikingekor sad som altid sad lige i skabet. Og også lyset, som er blevet justeret en anelse, er nu også kommet helt på plads.

Men forbedringerne til trods så er DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, der i disse dage befinder sig i årets værtsby, Lissabon, langt fra tilfreds med Danmarks prøve fredag.

I slutningen af sangen 'Higher Ground' skal Rasmussen og de fire korsangere efter hensigten ende i en snestorm.

Der er bare lige det problem, at der hverken er nok sne eller nok vind på scenen – på trods af, at den danske delegation ellers allerede efter den første prøve i tirsdags påpegede dette over for de portugisiske værter.

- Vi talte med store bogstaver til dem og havde indtryk af, at de forstod os. Men det, vi så i dag, var ikke tilfredsstillende. Det var faktisk mere fesent end forleden, siger DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, og fortsætter:

- Producerne, som står bag looket på scenen, forstår 100 procent, hvad vi gerne vil, men det er som om, at de, der konkret skal udføre arbejdet, ikke gør.

Se et klip fra Danmarks prøve fredag eftermiddag i videoen øverst.

Danmark får ekstra teknisk prøve

På grund af den danske utilfredshed har arrangørerne af årets Eurovision Song Contest indvilliget i at lave en ekstra teknisk prøve på det danske bidrag, fortæller underholdningschefen.

Rasmussen kommer dog ikke selv til at være på scenen, prøven bliver udelukkende for at teste en anden type sne, som den danske delegation har medbragt hjemmefra. En sne, som skulle falde tungere end den, der hidtil er blevet brugt.

- Vi gjorde det samme, da Danmark var værter for Eurovision i København. Hvis der er en special effect, der ikke virker, tester man den en ekstra gang. Det er en special effect, som vi har bestilt og betalt for, så det er rimeligt nok, at vi stiller krav til, at det skal sidde lige i skabet, siger Jan Lagermand Lundme.

Klar til at droppe sneen

Lykkes det ikke at finde en løsning, som den danske delegation er tilfreds med, er Jan Lagermand Lundme klar på at foretage en meget radikal ændring i sceneshowet.

- I værste tilfælde – og det håber jeg virkelig ikke sker – så bliver vi simpelthen nødt til at droppe sneen. Som det er nu, vil showet ganske enkelt være bedre uden. Vi vil have vildskab og snestorm, ikke hyggelig julesang og snefnug i skægget. Det går bare ikke. Det her sne er så utroligt vigtigt for os, og så må vi så bare være lidt irriterende, siger han og tilføjer:

- Men jeg har stadig en tiltro til, at produktionen kommer til at løse problemet.

Danmark deltager i den anden af de to semifinaler i Eurovision, som du kan se torsdag den 10. maj klokken 21 på DR1 og DR TV.

Den første semifinale ruller over skærmen tirsdag den 8., mens den store finale sendes lørdag den 12. maj.