Polen sender røvrystende YouTube-hit til Grand Prix

Polens bidrag til Eurovision Song Contest er Donatan & Cleo's 'Slavic Girls', der i forvejen er et hit på YouTube.

Der har længe været rygter og spekulationer om, at årets Grand Prix-bidrag fra Polen ville blive Donatan & Cleo med det massive hit 'My Slowianie'.

Og nu viser det sig, at rygterne holdt stik: Donatan & Cleo repræsenterer Polen med sangen, der, siden den blev offentliggjort i november, er blevet set over 38 millioner gange på YouTube og har blandet sig i den polske top 10.

Folk-dubstep om slaviske piger

Til Eurovision Song Contest i København kommer Donatan & Cleo til at optræde med den nye, engelsksprogede version af sangen, der musikalsk er en gang dansevenlig dubsteb tilsat toner af hiphop og folkemusikalske indslag.

'Slavic Girls' hedder den, og siden den blev lanceret på YouTube for to uger siden, har den fået 800.000 visninger.

Donatan er i forvejen kendt i Polen som hiphop-producer gennem ti år. 'My Slowianie' er dog hans første samarbejde med det indtil nu musikalsk ret ubeskrevne blad, Cleo.

Ville sove på det

Så sent som sidste uge var Donatan ikke selv helt sikker på, at duoen skulle sige ja. På Facebook bekræftede han, at de havde været til møde med tv-stationen, TVP:

- Det ser ud til, at I har skrevet masse-mails og breve til TVP og bedt (og bedt) dem om at sende os til Eurovision. Lige nu ved vi ikke, hvad vi skal sige... Blandede følelser... Jeg vil sove på det.

Hvad han har drømt om, mens han sov på det, kan man måske få et hint om i musikvideoen...

https://www.youtube.com/watch?v=rr1DSgjhRqE

Facebook
Twitter