Portugal: Salvador Sobral 'Amar Pelos Dois'

27-årige Salvador Sobral har tidligere studeret psykologi, men endte med at droppe studierne til fordel for musikken. I 2009 deltog han i Portugals udgave af Idols, og sidste år udsendte han så sit første album, 'Excuse Me', der gik top 10 hjemme i Portugal.

I år vandt han Portugals nationale Melodi Grand Prix med nummeret 'Amar Pelos Dois' på grund af fagjuryen. De portugisiske tv-seere havde ham nemlig kun som nummer to.

'Amar Pelos Dois' er i øvrigt den eneste sang i den første semifinale, der ikke bliver sunget på engelsk.

Bonusinfo

'Amar Pelos Dois' er skrevet af af Salvador Sobrals søster, Luísa, og da Salvador blev erklæret som vinder af Portugals Melodi Grand Prix og skulle synge sin sang igen, sang han den faktisk sammen med sin søster.

Portugal i Eurovision Song Contest

Portugal debuterede i Eurovision Song Contest i 1964, hvor konkurrencen blev afholdt i København. Her blev det dog til nul point og en sidsteplads. Måske meget sigende for Portugals videre værd i konkurrencen. Trods hele 48 deltagelser har landet endnu aldrig vundet Eurovision - faktisk har de ikke placeret sig i top 5 én eneste gang.

Kun otte gange er det blevet til en placering blandt de ti bedste, og den bedste placering overhovedet kom i 1996, hvor Lúcia Moniz (der i øvrigt senere medvirkede i filmen 'Love Actually') blev nummer seks med nummeret 'O meu coração não tem cor'.

Siden 1996 har Portugal ikke været i top 10, og de har slet ikke været i finalen siden 2010.