Rasmus Faartoft 'Hold My Breath'

Rasmus Faartoft synger sang nummer 3, 'Hold My Breath', i Dansk Melodi Grand Prix 2019. Mød Rasmus Faartoft her.

(Foto: © Agnete Schlichtkrull, dr)

Han er født på Herning Hospital og har optrådt i adskillige musicals i Herning, så han har altså lidt af en hjemmebanefordel ved Dansk Melodi Grand Prix 2019.

Det er dog ikke kun hjemmebanen, 25-årige Rasmus Faartoft har at trække på, når han går på scenen i Boxen med sang nummer 3, 'Hold My Breath'.

Rasmus Faartoft har nemlig masser af sceneerfaring takket være sin uddannelse fra Musicalakademiet på Den Danske Scenekunstskole i Fredericia.

Han har medvirket i populære musicals som 'Shu-bi-dua - The Musical', 'Klokkeren fra Notre Dame' og ikke mindst i kæmpehittet 'Seebach', hvor han var en del af ensemblet og blandt andet spillede rollen som Grand Prix-værten Erling Bundgaard.

Herudover har han medvirket i 'Spamalot' i Tivoli i København, og lige nu er han aktuel i Folketeatrets opsætning af 'Mød mig på Cassiopeia', der kan opleves over hele landet i løbet af foråret.

Nu gælder det dog Dansk Melodi Grand Prix 2019, hvor Rasmus Faartoft nok skal få seerne derhjemme til at række ud efter kleenexene, når han leverer den på én gang storladne og sårbare ballade 'Hold My Breath' - en sang, der faktisk er skrevet specifikt til ham.

- Da jeg hørte den første gang, blev jeg meget rørt, fordi den vækkede en stor genklang i mig. Samtidig er sangen en universel fortælling, der handler om, at det af og til kan være svært at acceptere sig selv i den verden, vi lever i. Jeg håber, at sangen kan få folk til at føle, at det er okay at være den, man er. Det er i hvert fald, hvad den har gjort for mig, siger Rasmus Faartoft.

Lyt til 'Hold My Breath' her.