Rasmussen efter Grand Prix-succes: Det skal han nu

Deltagelsen i Eurovision har åbnet en masse døre for vikingen Rasmussen.

Det er en lykkelig og lettet Rasmussen, der sent søndag aften lander på dansk grund efter at have tilbragt de seneste to uger i Portugals hovedstad, Lissabon.

Lykkelig over en flot niendeplads i lørdagens store Eurovision-finale – og en smule lettet over, at han nu kan vende tilbage til hverdagen hjemme i Langå.

- Jeg skal lige have et par dage, hvor jeg kan slappe lidt af, fordøje oplevelsen – og i dén grad se mine to unger, siger Rasmussen, der ikke lægger skjul på, at netop det at være væk fra sine to døtre på knap seks år og 18 måneder i to uger har været det hårdeste.

- Der har jo været travlt hernede, og det har heldigvis gjort, at jeg ikke har behøvet at gå og savne dem hele tiden, fordi jeg har haft tankerne helt andre steder. Vi er jo hernede for at lave et stykke arbejde. Men det er klart, 14 dage, dét kan man mærke, siger han.

Har fået masser af tilbud

Til daglig arbejder Jonas Rasmussen som underviser på Scenekunstskolen ved Kulturskolen Viborg og som teater- og skriveværkstedsunderviser ved Aarhus Teater Læring, og de to job vender han da også tilbage til, når han har fået hvilet ud.

Men derudover kan deltagelsen i Eurovision meget vel kaste andre job af sig.

- Jeg skal snakke med en masse mennesker, som har kontaktet mig den seneste tid, og jeg byder alle mulige henvendelser velkommen. Så må vi se, hvad der er fedest, og hvad jeg har lyst til at fortsætte med, siger han.

Populær i Ungarn

Et sted, der meget vel også kan være efterspørgsel på den danske viking, er i Ungarn. Både de ungarske tv-seere og den ungarske fagjury gav nemlig den danske sang topkarakter i finalen lørdag aften.

- Ja, jeg skal nok lige besøge Ungarn, det er jeg jo nødt til nu. Vi må åbenbart have ramt et eller andet i Ungarn, så det er sindssygt fedt. Så ja altså… Ungarn, take it away – jeg er klar på at komme på besøg og sige tak!