Regionerne gør comeback i Grand Prix

Der kommer fem regionale juryer i Melodi Grand Prix 7. februar. Det er første gang siden 2008, regionerne har en finger med i spillet, når vinderen skal findes.

Dansk Melodi Grand Prix 2013 Emmelie
Nogle år har Grand Prix-juryen siddet i salen og uddelt point sammen med seerne hjemme i stuerne. Det var f.eks. tilfældet i 2013, hvor Emmelie vandt (billedet). Nu kommer der fem regionale juryer i Melodi Grand Prix. (© dr)

De musikkyndige fagjuryer har de sidste mange år siddet i salen og haft en finger med i spillet, når Danmark finder sin Eurovision-repræsentant. Nu er de rykket ud i landet:

- Vi er i gang med at lave Melodi Grand Prix i en ”version 2.0”. Vi fokuserer stadig på at lave det flottest mulige show, men har skærpet konceptet og valgt at fokusere benhårdt på det, der gør, at vi får sendt den bedste sang af sted til Østrig, siger Jan Lagermand Lundme, underholdningschef i DR.

Regionale juryer skaber spænding og viser mangfoldighed

Og her kommer regionerne ind i billedet.

For første gang i 2008 skal vi nemlig ud i landets fem regioner – Hovedstaden, Sjælland, Midtjylland, Nordjylland og Syddanmark – og hente stemmer, når vi skal finde vinderen af Melodi Grand Prix 2015:

- Den regionale juryafstemning kan forhåbentlig være med til at skabe spænding i programmet og vise den mangfoldighed, der er i Danmark. Jeg er for eksempel spændt på at se, om man mener det samme i Syddanmark og Hovedstaden, lyder det fra underholdningschefen.

Magten ligeligt fordelt mellem juryer og seere

I tidligere danske Grand Prix’er er telefon- og sms-stemmer nogle år blevet uddelt regionalt og helt uden juryer; andre år har juryen siddet i salen og uddelt point sammen med seerne hjemme i stuerne.

Det har man altså nu ændret, så de fem fagjuryer er regionale, mens folkets stemmer uddeles i én samlet pulje.

Jury- og sms-stemmer udgør hver 50 procent af det samlede resultat.

Grand Prix-fester over hele landet

Juryerne uddeler deres point i forbindelse med Grand Prix-fester i Pumpehuset i København (Region Hovedstaden), på natklubben Glød i Næstved (Region Sjælland), på Hotel Torvehallerne i Vejle (Region Syddanmark) og på Gbar i Aarhus (Region Midtjylland), mens den nordjyske jury uddeler sine point fra Gigantium i Aalborg, hvor Grand Prix’et afholdes.

Læs mere om de enkelte fester ved at klikke på ovenstående links.

Melodi Grand Prix 2015 finder sted 7. februar fra Gigantium i Aalborg. Årets 10 sange og artister afsløres her på dr.dk/grandprix 26. januar. Hvem der sidder i juryerne, afsløres i ugen op til showet.

FacebookTwitter