Rørt viking efter storsejr: Jeg fatter det ikke. Det er så sindssygt!

Jonas Flodager Rasmussen var overvældet over sejren i Dansk Melodi Grand Prix lørdag aften.

- Jeg er fuldstændig overvældet. Det er vanvittigt... sindssygt... Med 50 procent af stemmerne. Jeg fatter det ikke!

Det var en tydeligt rørt Jonas Flodager Rasmussen, der kort efter sin sejr i Dansk Melodi Grand Prix 2018, havde svært ved at finde ord til at beskrive glæden over sin storsejr.

Rasmussen - som han kalder sig som artist - har hele ugen været bookmakernes favorit til at løbe med sejren med den storladne vikinge-hymne 'Higher Ground', og for en gangs skyld holdt bookmakernes spådom altså stik. Forhåndsfavoritten vandt.

- Det med at være favorit tager man med et vist gran salt... Men at man så alligevel står her og tager den hjem, det havde jeg slet ikke turde tro på, lyder det fra Rasmussen.

Se det allerførste interview med Rasmussen efter sejren øverst.

Rasmussen med sit vindertrofæ. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)

Håber børnene så med

Mens tusindvis af Grand Prix-fans var samlet i Gigantium i Aalborg, heriblandt størstedelen af Rasmussens familie, så sad hans to børn hjemme og fulgte med foran tv'et. Måske.

- For at være helt ærlig tror jeg, de sover begge to. Men ej, hvis de så det... Det gør mig vanvittig lykkelig, siger han.

Rasmussen skal nu repræsentere Danmark i Eurovision Song Contest i Portugal til maj, og han ser frem til at optræde med 'Higher Ground' foran hele Europa.

- Jeg har slet ikke haft Portugal i tankerne. Det bliver bare woooow! Men jeg tror på min sang, og jeg tror på det fede arbejde, vi har lavet i forhold til sceneshow, tøjet, hård, makeup osv. Jeg tror på, vi har en skidegod chance for at gøre et godt indtryk i Portugal, siger Rasmussen.

Rasmussen skal på scenen i den anden af to semifinaler torsdag den 10. maj. Her skal han forsøge at synge Danmark til den store finale to dage senere, lørdag den 12. maj.