Rybak elsker Danmark

Danskerne har en stærk popkultur, siger Alexander Rybak. Se ham fortolke nogle danske Grand Prix-hits.

Vinderen af Eurovision Song Contest 2009 Alexander Rybak er i disse dage i Danmark for at forberede sig til sin optræden til Dansk Melodi Grand Prix næste lørdag i Gigantium.

Rybak, der både skal spille violin og synge, var torsdag i lydstudiet på Vesterbro i København, for at øve og indspille. Dr.dk/grandprix mødte den musikalske nordmand i studiet til en snak om at lave Melodi Grand Prix-musik.

- Jeg synes, at Danmark har en meget stærk popkultur. Tingene går stærkt her. Det er ret nemt at lave musik i Danmark, så det er ærgerligt, at jeg ikke har været her i to år, siger Rybak.

Madprogrammer - nej takI de seneste år har Alexander Rybak mest rejst i Østeuropa og til andre lande i Skandinavien. Men nu hvor han er i Danmark, glæder han sig til at stå på scenen den 21. januar foran et dansk publikum.

- Det er rigtig dejligt at blive inviteret til noget, som jeg faktisk har forstand på. Jeg er blevet inviteret til at deltage i nogle danske madlavningsprogrammer - men jeg kan ikke lave mad! Nu er jeg blevet inviteret til at spille, og det er jo det, jeg gør, fortæller han.

Se videoen med Alexander Rybak, hvor han spiller de danske Grand Prix-vindere 'Dansevise' og 'New Tomorrow'. Følg finalen i Dansk Melodi Grand prix 2012 lørdag 21. januar kl. 20 på DR1 og dr.dk/grandprix.

Facebook
Twitter