Sådan bliver Dansk Melodi Grand Prix 2021: 'Vi vil ikke risikere at stå i samme situation som sidst'

Det store musikshow bliver næste år afholdt i DR Byen.

Det blev Ben & Tan, der med sangen 'Yes' vandt Dansk Melodi Grand Prix i år. Næste års vinder skal findes den 6. marts. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Ritzau Scanpix)

I løbet af de seneste måneder er der blevet sunget fra både altaner og foran fjernsynet rundt omkring i Danmark, og nu kan danskerne godt begynde at varme stemmelæberne op til endnu en musikfest.

DR kan nemlig nu løfte sløret for planerne for Dansk Melodi Grand Prix 2021.

Det store musikbrag ruller over skærmen lørdag den 6. marts, men grundet den nuværende coronasituation bliver det dog et lidt anderledes show, end seerne er vant til.

Showet, der i år blev afholdt i et stort set mennesketomt Royal Arena i København, rykker næste år ind i DR Byens Studie 5, som seerne kender fra programmer som 'X Factor', 'Versus' og 'Alle mod 1'.

- Som så mange andre større begivenheder har vi naturligvis indrettet os efter forholdene. Vi er nødt til med rettidig omhu at tilrettelægge et show, der giver mening i den aktuelle situation. Vi vil ikke risikere at stå i samme situation som sidst med en stor, tom arena, forklarer Gustav Lützhøft, der er talsperson for Dansk Melodi Grand Prix 2021.

Han forsikrer dog, at selvom de fysiske rammer omkring næste års show er mindre end normalt, bliver der stadig plads til masser af fest, farver og ny, dansk musik i bedste sendetid.

- Vi er ikke uvante med at producere flotte shows fra vores egne studier, og vi har fortsat ambitioner om at kunne levere Danmarks største musikfest for hele landet. Når vi nu ikke kan invitere lige så mange med til fysisk musikfest og være med til at skabe stemning, vil vi bestræbe os på at komme ud til danskerne, hvor end de nu tager del i Dansk Melodi Grand Prix ude i landet, siger Gustav Lützhøft.

I år blev Dansk Melodi Grand Prix afholdt i Royal Arena i København, men næste år finder showet sted i DR Byen. En anden ændring ved næste års Grand Prix er, at man har valgt at droppe de såkaldte "radiosemifinaler", hvor lytterne på P4 i år fik mulighed for at stemme tre sange videre til det store tv-show. - Vi arbejder hele tiden med konceptet Dansk Melodi Grand Prix og har valgt ikke at anvende radiosemifinalerne i 2021. Vi prøver i stedet at involvere så mange som muligt på andre måder, fortæller Gustav Lützhøft. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Ritzau Scanpix)

Indsend sange nu

Men selvom en flot scene og et underholdende show absolut er vigtige ingredienser, er der én ting, som er helt uundværlig, når Dansk Melodi Grand Prix 2021 skal stables på benene: sangene.

Derfor åbner DR nu for tilmeldinger til næste års sangkonkurrence og opfordrer alle med en sangskriver gemt i maven til at sende deres sang ind.

Gustav Lützhøfts håb er, at årets felt af sange i sidste ende kan byde på en alsidig musikoplevelse, der kommer godt rundt i afkrogene af den danske musikscene.

- Vi bestræber os på at præsentere et varieret felt af sange, der afspejler dansk kultur og identitet med en mangfoldighed af både genrer og musikalske udtryk - sange, som hver især har potentiale til at kunne leve videre efter showet, siger Gustav Lützhøft og fortsætter:

- Blandt de sange skal vi så sammen via afstemning finde ud af, hvad der i 2021 skal være "Vores Sang". Jeg håber naturligvis, at det bliver en unik dansk sang, der også har internationale kvaliteter, da den jo senere på året skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest 2021 i Holland.

Deadline for indsendelse af sange er fredag den 20. november. Du kan læse reglerne for deltagelse her.

Dansk Melodi Grand Prix 2021 sendes lørdag den 6. marts, mens Eurovision Song Contest - uanset de til den tid gældende restriktioner - sendes i en eller anden form den 18., 20. og 22. maj.