Sådan bliver det nye Grand Prix-hit fundet

Musikbranchefolk og almindelige danskere skal finde sangene til Dansk Melodi Grand Prix 2015. Der er frist for at sende bidrag ind mandag 8. september.

(© Pressefoto)

Mandag 8. september er der deadline for at sende sange ind til det danske Melodi Grand Prix. Herefter skal de mange numre vurderes og skæres ned til ti finalister, som lørdag 7. februar skal kæmpe om at blive Danmarks bidrag til Eurovision i Wien.

Så hvis man ligger inde med et godt nummer, så er det bare om at komme til tasterne og få sendt sin sang ind.

- Når vi vælger sangene, er det ikke kun branchefolk, der træffer beslutningen. Der er nemlig også en række helt almindelige mennesker med til at vurdere numrene. På den måde sikre vi, at det er de bedste sange, der bliver valgt, fortæller underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme.

Musikken skal være ægte

Denne gang bliver boldene kastet op i luften, og når sangene skal vælges, bliver det ikke kun de typiske Grand Prix-hit, der kommer på scenen.

Dansk Melodi Grand Prix vender tilbage til Aalborg i 2015. Showet var sidst i den nordjyske hovedstad i 2012, hvor A Friend in London gæsteoptrådte. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)

- Der findes ikke en endegyldig opskrift på, hvad et godt Grand Prix-hit er, ellers sagde jeg med det samme mit job op og producerede en masse sange. Men et godt hit skal ikke være alt for kompliceret. Musikken skal være ægte og fortælle en historie, forklarer Jan Lagermand Lundme og uddyber:

- Vi har opfordret sangskriverne til at sende deres bedste bud ind. Det behøver ikke være et typisk Grand Prix-hit, vi vil hellere have, at de sender musik ind, som virkelig har noget på hjertet.

Europas dygtigste sangskrivere sender bud ind

Alle kan sende sange ind til Grand Prix'et. Og denne gang har DR også opfordret sangskrivere til at sende sange ind, som de måske ikke havde regnet med kunne være et Grand Prix-hit.

- Når vi har kontaktet sangskrivere og forklaret dem, at vi i år leder efter det ægte i musikken og ser udover det klassiske Grand Prix-hit, har de reageret utrolig positivt, siger Jan Lagermand Lundme.

- Der er generelt sket en positiv udvikling inden for Grand Prix-sangene. De mere seriøse sangskrivere er kommet med, og de dygtigste fra hele Europa sender faktisk sange ind til os.

Nye forandringer for Grand Prix'et

Forberedelserne til Dansk Melodi Grand Prix er i fuld gang, og i denne uge holder DRs Grand Prix-redaktion et seminar for at udvikle showet.

- Lige nu er vi så langt, at vi kan sige, at vi vil lave en version 2,0. Det hele skal op i luften, og vi skal finde ud af, hvordan vi kan sikre Danmark sejren, for vi er jo klart med for at vinde. Men i år kommer vi til at gøre ting, der er nye og anderledes, forklarer Jan Lundme og afslutter:

- Hvis der er nogle sangskrivere derude, der har et godt nummer, så skal de sende det ind. Men de skal ikke bare sende hvad som helst. De skal gøre deres bedste og sende de sange, der virkelig kan fortælle en historie.

Her kan du læse reglerne, og her kan du sende sange ind til Dansk Melodi Grand Prix 2014.

Facebook
Twitter