Sådan stemmer du med Grand Prix-appen

Hent appen DR Grand Prix, så du kan stemme til børnenes MGP og Dansk Melodi Grand Prix – nemt og helt gratis. Som noget helt nyt kan du i år stemme på dine favoritter ved Dansk Melodi Grand Prix allerede i ugen op til tv-showet.

(Foto: Jonas Selberg © DR)

Hvad kan jeg med DR Grand Prix-appen?

DR Grand Prix er DR's app til børnenes MGP og Dansk Melodi Grand Prix, når vi sender de store tv-shows live fra Jyske Bank Boxen i Herning lørdag den 26. februar og lørdag den 5. marts 2022. I appen kan du høre sangene og læse om årets artister. Og så kan du selvfølgelig stemme med appen – helt gratis.

DR Grand Prix-appen findes både til iPhone, iPad og til Android-telefoner og -tablets. Søg på 'DR Grand Prix' i App Store eller Google Play.

Det er vigtigt, at du har den nyeste version af appen, hvis du vil stemme på dette års sange og artister. Hvis du allerede har appen, skal du derfor sørge for at opdatere den. Apple og Google er ikke sponsorer ved Grand Prix og er på ingen måde involveret i afstemningen.

Sådan bliver du klar til at stemme

 1. 1

  Download appen DR Grand Prix fra App Store eller Google Play. Har du appen i forvejen, er det nok at opdatere den.

 2. 2

  Åbn appen og gå ind på menupunktet ”Stem”.

 3. 3

  Før du er klar til at stemme, skal du gøre sådan her: Indtast først dit telefonnummer i appen – så får du tilsendt en kode pr. sms. Indtast herefter koden i appen – så kan du begynde at stemme.

 4. 4

  Man kan stemme én gang på hver sang i hver afstemningsrunde

Hvordan stemmer jeg til børnenes MGP?

Du kan stemme til børnenes MGP fra lørdag den 26. februar klokken 19.

 • I første afstemningsrunde skal årets sange reduceres fra otte til tre. De tre sange med flest stemmer går videre til anden afstemningsrunde.

 • I anden afstemningsrunde skal vinderen findes ud af de tre tilbageværende sange. Den sang med flest stemmer vinder børnenes MGP 2022.

I begge afstemningsrunder kan der stemmes både i appen og på sms. Du kan under tv-showet stemme én gang på hver sang i hver runde. Det er gratis at stemme med appen.

Du kan også stemme med sms til 1212. Sms-koderne kan du se under hver sang. Det koster 1 krone plus sms-takst at stemme på sms. Ved deltagelse fraskrives 14 dages fortrydelsesret.

Hvordan stemmer jeg til Dansk Melodi Grand Prix?

Som noget nyt kan du stemme i appen til Dansk Melodi Grand Prix allerede i ugen op til tv-showet, altså fra mandag den 28. februar.

Sådan stemmer du før tv-showet

I år har du mulighed for at stemme i appen hele ugen op til Dansk Melodi Grand Prix. Fra mandag den 28. februar til fredag den 4. marts kan du hver dag stemme én gang på hver sang. Det er gratis at stemme med appen. Det er ikke muligt at stemme på sms før tv-showet.

Sådan stemmer du under tv-showet

 • I første afstemningsrunde under tv-showet reduceres årets sange fra otte til tre. Her kan der stemmes både i appen og på sms. De tre sange, som går videre til anden afstemningsrunde, findes dermed på baggrund af ugens og aftenens stemmer.

 • I anden afstemningsrunde nulstilles stemmerne, og vinderen findes ud af de tre tilbageværende sange. Her er det udelukkende aftenens app- og sms-stemmer, der afgør resultatet.

Hvis du bruger appen, kan du afgive én stemme til hver af sangene i hver afstemningsrunde. Det er gratis at stemme med appen.

Du kan også stemme på sms til 1212. Sms-koderne kan du se under hver sang. Det koster 1 krone plus sms-takst at stemme på sms. Ved deltagelse fraskrives 14 dages fortrydelsesret.

Sådan gør du, hvis du hentede appen sidste år

Har du appen i forvejen, er det nok at opdatere den. Så kan du se de nye artister og sange – og stemme på dem.

Hvorfor kan jeg ikke få appen til at virke?

Tjek hvilket operativsystem din mobiltelefon eller tablet kører med. iOS/Apple DR Grand Prix-appen virker fra iOS 12 og opefter. Hvis du benytter en tidligere udgave af iOS, skal du opdatere dit operativsystem. Android DR Grand Prix-appen virker fra versionerne 7,0 og opefter. Hvis du benytter en tidligere udgave af Android, skal du opdatere dit operativsystem.

Behøver jeg at registrere mig?

Ja, du skal registrere dig med dit telefonnummer for at kunne stemme.

Hvorfor skal jeg logge ind med mit telefonnummer?

Vi bruger telefonnumre til at validere den enkelte bruger for at undgå snyd i afstemningerne.

Hvor mange enheder kan jeg registrere på samme telefonnummer?

Man kan registrere sig på op til fem forskellige enheder med samme telefonnummer. På den måde kan hele familien være med til at stemme. På hver enhed kan man stemme én gang på hver sang i hver afstemningsrunde.

Hvor gammel skal man være for at stemme i appen?

Alle kan stemme. Men børn under 13 år kan ikke registrere sig i appen med sit eget telefonnummer. Børn under 13 år kan dog bruge en forælders eller værges telefonnummer i stedet for deres eget, hvis de vil stemme. Forælderen eller værgen vil herefter modtage en kode pr. sms, som barnet skal taste ind i appen for at registrere sig og stemme fra sin egen telefon eller tablet. Forælderen eller værgen accepterer, at barnet deltager i afstemningen ved at give koden videre til barnet.

Kan jeg stemme fra Færøerne og Grønland?

Du kan også stemme til børnenes MGP og Dansk Melodi Grand Prix fra Færøerne og Grønland. Du kan både bruge appen eller stemme via sms. Det gør du ved at sende en sms til 1212. Det koster 1 krone plus sms-takst. Sms-koderne kan du se under hvert show. Her kan du også stemme én gang på hver sang pr. afstemningsrunde. Appen finder du i de danske app stores.

Hvordan fungerer cookies?

I DR Grand Prix-appen placeres cookies fra dataselskabet Ensighten for at måle statistik og optimere brugeroplevelsen.

Få hjælp til appen DR Grand Prix

Skriv til dr.dk's kontakt-side her, hvis du har spørgsmål, du ikke kan finde svar på her på siden, eller du har brug for hjælp med appen.