Sådan stemmer du på din favorit til Eurovision Song Contest 2023

Hvordan stemmer du til Eurovision Song Contest 2023? Vi guider dig til, hvordan du kan stemme i Danmarks semifinale torsdag den 11. maj og i finalen lørdag den 13. maj.

Eurovision 2023-værterne: Hannah Waddingham, Julia Sanina, Graham Norton og Alesha Dixon (© EBU)

Årets Eurovision Song Contest afholdes i Liverpool, Storbritannien fra den 9. til den 13. maj. Den store musikkonkurrence bliver afholdt i Storbritannien, da sidste års vinder, Ukraine, er forhindret i at afholde begivenheden på grund af den russiske invasion. Der afholdes to semifinaler henholdsvis tirsdag den 9. maj og torsdag den 11. maj, mens finalen afholdes lørdag den 13. maj.

Danmark repræsenteres af færøske Reiley, der i februar vandt Dansk Melodi Grand Prix 2023. Han er klar til at bevise, at han fortjener en plads i lørdagens finale med sangen 'Breaking My Heart'.

I begge semifinaler kvalificerer ti lande sig til finalen. Danmark deltager sammen med 15 andre lande i den anden semifinale. De danske tv-seere kan derfor kun stemme i torsdagens semifinale og i lørdagens finale.

Sådan stemmer du:

I både den danske semifinale og i finalen kan du stemme ved at sende en SMS til 1212 med deltagernummeret, for eksempel 07, 09 eller 11 (Det koster 1 krone + alm. takst at sende en stemme). Husk 0'et, hvis du stemmer på sang 1 til 9.

Du kan også stemme ved at downloade Eurovision Song Contest-appen. Hent Eurovision Song Contest-appen til iPhone og iPad her eller til Android-telefon og tablet her. En stemme i appen genererer ligeledes en SMS (Det koster 1 krone + alm. takst)

Du kan afgive op til 20 stemmer pr. telefonnummer. Du kan kun stemme i den anden semifinale, hvor Danmark er med, og i finalen på lørdag. Du kan altså ikke stemme i den første semifinale på tirsdag.

Som noget nyt i år vil det i semifinalerne udelukkende være stemmerne fra tv-seerne, som afgør, hvem der kvalificerer sig til finalen.

I lørdagens finale vil det være tv-seerne og de nationale fagjuryer, der afgør hver sin halvdel af det samlede resultat.

Alle tre shows kan ses direkte på både DR1 og DRTV kl. 21:00 med Nicolai Molbech som dansk kommentator.

Du kan læse om, hvordan dine personoplysninger bliver behandlet og om dine rettigheder i henhold til databeskyttelseslovgivningen, når du deltager i afstemningen ved Eurovision Song Contest 2023 her.