Sandee May: Jeg takkede nej til vindersang

I anden del af vores serie med nostalgiske tilbageblik møder vi Sandee May til en snak om sceneskræk og SAS - og om at takke nej til Tomas N'evergreen.

(Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)

I 2008 var hun blot syv point fra at sikre sig sejren i Dansk Melodi Grand Prix og dermed også sikre sig sit helt eget kapitel i den danske Grand Prix-historie.

Men den nu 25-årige Sandee May - eller Sandie Rasmussen, som hun hedder i virkeligheden - måtte nøjes med en bronzemedalje for 'Spanish Soul', som hun selv var med til at skrive.

Lider af sceneskræk

Siden Grand Prix-deltagelsen har Sandie ikke stået på en scene. Hun lider nemlig af sceneskræk.

- Jeg har ikke nerverne til at være 'på'. Forud for Grand Prix'et var jeg rædselsslagen, og jeg skulle virkelig tage mig sammen for at gå op på scenen. Jeg var ret hurtigt afklaret med, at det ikke var det, jeg skulle leve af, siger Sandie og tilføjer, at hun da også var lettet over ikke at vinde, så hun 'slap' for at optræde for endnu flere mennesker.

Skrevet sange til Taiwans Britney

Sangskrivningen holdt hun dog i fast i nogle år og fik bl.a. afsat nogle af sine sange til Taiwans svar på Britney Spears, Jolin Tsai.

- Det var vildt fedt, hun kunne lide mine sange. Og så kan man endda høre, hun fraserer på samme måde, som jeg gør på demoen, siger Sandie.

Arbejder hos SAS

De seneste år har Sandie koncentreret sig om arbejde og uddannelse, og i øjeblikket er hun elev hos SAS, hvor hun er webeditor på SAS' hjemmeside.

- Jeg er rigtig glad for det. Der er en helt speciel kultur i SAS, hvor vi er ligesom en stor familie, siger hun. Det da også er i webbranchen og ikke i musikverdenen, hun ser sig selv i fremtiden.

Kunne have været Chanée

Sandie er dog ikke afvisende over for at gøre comeback i Melodi Grand Prix, men i så fald bliver det sandsynligvis som sangskriver på grund af sceneskrækken. Faktisk takkede hun nej, da hun op til Grand Prix'et i 2010 fik en mail fra selveste Tomas N'evergreen.

- Jeg fik en mail fra ham, hvor han spurgte, om jeg ikke ville være den kvindelige del i hans duet. Men på det tidspunkt var jeg slet ikke indstillet på at være med. Jeg havde et arbejde og følte ikke, jeg havde tid til det.

N'evergreen fandt i stedet Christina Chanée, og sammen vandt de det danske Melodi Grand Prix og sikrede efterfølgende Danmark en flot 4. plads i Eurovision med 'In a Moment Like This'. Noget Sandie tog meget afslappet.

- Der var mange af mine venner, der sagde, det var fuldstændig åndssvagt, at jeg havde sagt nej. Men det er jo slet ikke sikkert, han havde vundet det danske med mig, siger hun og tilføjer så med et grin:

- Omvendt havde vi måske vundet det hele sammen, det kan man aldrig vide!

Facebook
Twitter