Sang 01: Jesper Nohrstedt

WILDCARD: Hampenberg har skrevet et ægte club-hit til den tidligere X Factor-finalist Jesper, som vil vende op og ned på Dansk Melodi Grand Prix.

WILDCARD: Hampenberg har skrevet et ægte club-hit til den tidligere X Factor-finalist Jesper, som vil vende op og ned på Dansk Melodi Grand Prix.

Hele Danmark kom på fornavn med Jesper, da han smeltede dommerens hjerter og sang sig til en tredjeplads i X Factor i 2010. Nu går det 17-årige sangtalent med efternavnet Nohrstedt efter sejren, når han skal synge wildcard-sangen 'Take Our Hearts' i Dansk Melodi Grand Prix 2012.

- X Factor og Melodi Grand Prix er to meget forskellige ting. Dengang handlede det om at synge covernumre. Men nu kan jeg få lov til at være mig selv og gøre, hvad jeg vil gøre. Det bliver totalt rart, siger Jesper Nohrstedt, der i dag går i 1. G på N. Zahles Gymnasieskole i København.

Efter X Factor sluttede, har Jesper blandt andet optrådt på Skanderborg og Langeland Festival sammen med X Factor Orchestra og Thomas Ring og Tine Midtgaard fra tv-showet. 'Take Our Hearts' er Jespers første single, og han lover, der er mere på vej, for som han siger: "Jeg brækker mig jo med musik"

- Jeg håber, folk vil tænke: Wow, hvad laver den sang lige i Melodi Grand Prix? Der er ved at blive vendt totalt op og ned på Dansk Melodi Grand Prix, og det vil jeg gerne være med til, siger han.

Morten Hampenberg og Mads B.B. Krog (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)

OM SANGSKRIVERNE

DJ og producer Morten Hampenberg havde sit helt store gennembrud I 1999, hvor han hittede med dancesinglerne 'Grab that thing' og 'Ducktoy', som blev spillet på klubber over hele verden. Siden har han udgivet en række numre på de bedste udenlandske House-selskaber, og han er blevet en meget eftertragtet producer og remixer herhjemme. Blandt andet har han leveret remix til navne som L.O.C, Nik & Jay og Private, og han vandt 'Årets Remix' ved Danish DJ Awards både i 2008 og 2009.

Senest har Morten Hampenberg hittet med 'Skub til taget', som han har skabt i samarbejde med producer Alexander Brown og rapperen Yepha. Og specielt P3s lyttere har kunnet swinge med på Stine Bramsen-hittet 'I want you', som Morten Hampenberg har skrevet sammen med Engelina og Mads B. B. Krog. Samme team står bag Take Our Hearts'.

Mads B. B. Krog og Morten Hampenberg er gamle venner og har haft studie sammen de sidste 12 år. Mads har skrevet og produceret musik inden for mange forskellige genrer lige fra elektronisk musik til jazz. Senest har han skrevet og produceret to albums for soul/ R&B-sangerinden Ayoe Angelica samt udgivet lounge-electronica under pseudonymet Plateaux Techniques.

Sangerinden og sangskriveren Engelina hittede første gang i 2001 sammen med DJ Encore med sangen 'I See Right Through You', der var titelmelodi til Danmarks første realityserie 'Big Brother'. Siden har hun skrevet sange til et væld af kunstnere - blandt andet har hun skrevet hittene 'Dybt vand' sammen med Svenstrup&Vendelboe og 'Lost in the fire' sammen med The Storm. Og sammen med blandt andre Cutfather skrev hun 'Like a drug' til Kylie Minogues album 'X'. Engelina er desuden Anne Linnets faste korpige.

BLÅ BOG: JESPER NOHRSTEDT Hvordan er det gået til, at du skal være med i Dansk Melodi Grand Prix?

- Jeg var allerede i gang med at arbejde med på et nummer med Morten Hampenberg, da han fik tilbudt et wildcard til Melodi Grand Prix af DR. Og så tænkte vi: "Hvorfor ikke bare stille op til med vores sang?"

Hvad håber du, at du kan få ud af at være med Dansk Melodi Grand Prix?- Jeg var igennem en masse overvejelser, inden jeg sagde ja. Men jeg nåede frem til, at hvis bare sangen og min optræden er nok fed, så er det ligegyldigt, hvad det er, man stiller op i. Nu glæder jeg mig helt vildt. Det bliver så sjovt at være med, komme ud med vores nummer og bare have en kæmpe fest!

Beskriv din sang 'Take Our Hearts' med nogle stikord!

- Man kan måske sige, at vi har stemningen fra Coldplay og energien fra housemusik - og vi gør det så fedt som overhovedet muligt. Men ellers vil jeg ikke afsløre for meget.

Hvad skal seerne forvente af dit show til Grand Prix-finalen i Aalborg?

- Jeg ved ikke engang, hvad jeg selv skal forvente endnu. Men I kan godt glæde jer

Hvordan kan I være med til at forny Dansk Melodi Grand Prix?- 'Take Our Hearts' er ikke nogen Grand Prix-slager, for den er jo slet ikke skrevet til Melodi Grand Prix. Når folk har hørt demoen, siger de: "Det er der overhovedet ikke noget Grand Prix over." Og vi siger: "Netop!"

Hvordan vil I appellere til resten af Europa, hvis I vinder i Aalborg?- Jeg har stadig ikke forstået, at jeg skal optræde i Danmark. Så langt er jeg slet ikke nået i mit hoved. Men det er ikke noget særligt dansk nummer, vi har med.

Hvad er det første øjeblik, som du kan huske fra Melodi Grand Prix?

- Min mor er svensk, og i Sverige er Melodi Grand Prix det helt store, som strækker sig over seks lørdage. Så når jeg tænker på Melodi Grand Prix, er det på at sidde og se det svenske Grand Prix sammen med min familie og skændes om, hvem man syntes skulle vinde.

Hvad er din yndlingssang fra Melodi Grand Prix?- ABBA's Waterloo er nok den mest catchy Melodi Grand Prix-sang nogensinde - indtil vores nummer, selvfølgelig…

Hvordan fandt du ud af, du gerne ville være sanger?- Det var lidt spontant, at jeg gik til audition til X Factor for to år siden. Men det har nok altid ligget i mig, og musikken har længe været min største hobby. Når jeg i dag arbejder med dygtige folk om seriøse ting, kan jeg godt mærke, at det her er noget, jeg virkelig brænder for. Jeg kan ikke rigtig forestille mig at skulle lave andet end at synge.

Hvad er det største øjeblik, du har oplevet som sanger indtil nu?- Selvfølgelig var det en stor oplevelse at optræde i Parken til X Factor-finalen. Men det har været ligeså fedt at være ude at spille med X Factor-orkestret bl.a. på Skanderborg Festival. Det lærte jeg sindssygt meget af - næsten ligeså meget som at være med i X Factor. Og det er super fedt at spille foran et publikum.

Hvis du vinder i Aalborg, hvem er så den første, du ringer til?

- Jeg håber, at alle dem, jeg elsker, vil være der ved siden af mig i Gigantium. Så frem for at sende dem en sms, vil jeg hellere give dem en krammer.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5328a4896187a21a38d59c6ahttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5328e4686187a21d78e65741

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk