Sang 03: Marcel & Soulman Group - Når veje krydses

Marcel har holdt fast ved musikken siden sin X Factor-deltagelse i 2009. Nu deltager han i Melodi Grand Prix med en selvskrevet soul/funk-sang - på dansk.

Marcel placerede sig med ét på den danske popstjernehimmel efter sin deltagelse i X Factor 2009, og siden da har han brugt det meste af sin tid på musikken - siden 2013 som frontmand i Soulman Group, som ikke bare spiller originalmusik, men også har soul- og funkcovernumre på repertoiret.

Soulman Group satser på dansksproget soul/funk – og det gør Marcel og drengene også, når de går på scenen til Melodi Grand Prix 2015 med ’Når veje krydses’:

- Jeg har en dansk soul/funk-sang med. Den handler om at møde nye mennesker og gribe chancen, mens den er der. Man kan nok bedst sammenligne det med Lukas Graham i forhold til livelyd og stil. Det er i hvert fald ikke set i Grand Prix før, lover Marcel.

Skrøbeligt at stå på egne ben

Selv om Marcel debuterer som solist i Grand Prix-sammenhæng, når han går på scenen med Soulman Group i Aalborg 7. februar, er det langt fra første gang, han sætter sine fødder på en Grand Prix-scene.

Han var nemlig med som kor og danser på Basims vinder ’Cliche Love Song’ sidste år, og har således både prøvet at stå på en dansk og international Grand Prix-scene.

Til trods for den store erfaring beskriver Marcel det stadig som ”skrøbeligt” nu at skulle stå på egne ben.

- Det her er ”Marcel med band”, og dér bliver det skrøbeligt. Der er stor forskel på at være baggrund for andre og så at stå i front selv; også idet jeg har skrevet sangen selv. Der er mange ting, man skal leve op til, siger Marcel, som stiller op med resten af Soulman Group bestående af pianist Kasper Dreyer, bassist Casper Bak Poulsen, guitarist Christian Aagren Nielsen samt trommeslager Carsten Lysdal.

Om sangskriverne

’Når veje krydses’ er skrevet af Marcel selv, i samarbejde med Bjarne List Nissen og Jeanette Christiansen.

Bjarne List Nissen er – udover at være sangskriver – også musiklærer og forfatter, mens Jeanette Christiansen udgør en fjerdedel af gruppen Fire på stribe, der med egne ord leverer ”nye danske sange leveret direkte fra eget snedkeri”.

Facebook
Twitter