Sang 04: Kenneth Potempa

Forsangeren fra Aarhus-bandet Neeva går solo med et opløftende poprocknummer med internationalt vinderpotentiale.

Forsangeren fra Aarhus-bandet Neeva går solo med et opløftende poprocknummer med internationalt vinderpotentiale.

"You're still the star of me", lød det på landets radiostationer i 2008. Nu er forsangeren fra Neeva tilbage og klar til at stå på egne ben som solist, når han skal synge 'Reach for the Sky' i Dansk Melodi Grand Prix.

- Det er det helt rigtige nummer til mig. Så selvom det godt kan være lidt skræmmende at skulle optræde for så mange mennesker på direkte tv, så var det en udfordring, jeg bare måtte tage op, siger Kenneth Potempa.Kenneth Potempa brød igennem som frontfigur i Aarhus-bandet Neeva, hvor Peter Bjørnskov spillede trommer. De hittede med numrene 'Cold', 'Doors' og især 'Star of Me' fra albummet 'Where To Start' fra 2008, inden de gik hver til sit i 2010.

Samme år skød Kenneth Potempa sin solokarriere i gang med singlen 'Secret Life'. I dag pendler han mellem hjemmet i Horsens og Startone Music i Aarhus, hvor han indspiller demoer og pusler med egne sange, der en dag skal blive til hans første soloalbum.

- Melodi Grand Prix har udviklet sig meget de seneste år, og de fleste numre vil i dag kunne begå sig på alle danske radiostationer. Musikken er blevet mere tidssvarende, og den udvikling vil jeg gerne bidrage til, siger Kenneth Potempa, der ikke er i tvivl om, at 'Reach for the Sky' er en sang med internationalt hitpotentiale.

Peter Bjørnskov, Lene Dissing og Sune Haansbæk (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)

OM SANGSKRIVERNEBag nummeret 'Reach for the sky' står et fasttømret team fra Århus. Tilsammen udgør Peter Bjørnskov, Lene Dissing og Sune Haansbæk producer/sangskriverteamet Startone Music, som blandt andet har leveret musik til navne som Sanne Salomonsen, Thomas Ring, Bryan Rice og flere udenlandske kunstnere.

Alle tre sangskrivere har medvirket i Dansk Melodi Grand Prix tidligere. Peter Bjørnskov skrev sangen 'Breathing', der blev fremført af Bryan Rice og fik en andenplads ved Dansk Melodi Grand Prix 2010. Og ved sidste års Dansk Melodi Grand Prix skrev Peter Bjørnskov og Lene Dissing sammen med John Gordon sangen 'Sleepless', som også endte på en andenplads. Ved samme lejlighed bidrog Sune Haansbæk med sangen 'Hollywood Girl', som han skrev sammen med Matilde Kühl og Ian Mack.

BLÅ BOG: KENNETH POTEMPA

Hvordan er det gået til, at du skal være med i Dansk Melodi Grand Prix?

- Jeg har arbejdet sammen med Peter Bjørnskov i fem-seks år, og nu er Lene Dissing og Sune Hånsbæk også flyttet ind i det studie, som vores band Neeva havde sammen. De spurgte mig, da de kun havde en skitse til sangen klar. Jeg prøvede at indspille demoen, og det er det helt rigtige nummer til mig. Så selvom det kan godt være lidt skræmmende at skulle optræde for så mange mennesker på direkte tv, så var det en udfordring, jeg bare måtte tage op.

Hvad håber du, at du kan få ud af at være med Dansk Melodi Grand Prix?- Måske årets ferie - en tur til Aserbajdsjan? Ellers håber jeg bare at få en fed oplevelse og fortsætte samarbejdet med sangskriverne og blive ved med at lave musik.

Beskriv din sang 'Reach for the Sky' med nogle stikord!- Det er meget opløftende nummer med højt til loftet, som titlen også siger.

Hvad skal seerne forvente af dit show til Grand Prix-finalen i Aalborg?

- Jeg skal ikke op og flyve under taget i Gigantium, og der bliver ikke en masse dansere eller lyserøde elefanter på scenen. Mit mål er at koge det ned til dét, som det faktisk drejer sig om - sangen og min performance.

Hvordan kan I være med til at forny Dansk Melodi Grand Prix?

- Melodi Grand Prix har udviklet sig meget de seneste år, og de fleste numre vil i dag kunne begå sig på alle danske radiostationer. Musikken er blevet mere tidssvarende, og den udvikling vil jeg gerne bidrage til sammen med de andre, der stiller op.

Hvordan vil I appellere til resten af Europa, hvis I vinder i Aalborg?

- 'Reach for the Sky' er en rigtig fængende popsang, og jeg er ikke i tvivl om, at den har internationalt potentiale. Mit efternavn Potempa kommer fra min mors familie, der er polsk fire generationer tilbage, så det kan være, det også fænger i Østeuropa.

Hvad er det første øjeblik, som du kan huske fra Melodi Grand Prix?

- Jeg er først hoppet på Melodi Grand Prix de seneste år, hvor det er begyndt at blive noget, der appellerer mere til mig. Hvis jeg skal fremhæve noget, så er det det første nummer, som Peter skrev til Grand Prix'et for et par år siden, 'Breathing' med Bryan Rice, der blev nummer to i 2009.

Hvad er din yndlingssang fra Dansk Melodi Grand Prix?- 'Reach for the Sky' er klart min favorit.

Hvordan fandt du ud af, du gerne ville være sanger?- Jeg har altid været meget optaget af musik. Jeg startede ret tidligt med at spille guitar og begyndte at synge som 16-17-årig - og det har jeg gjort lige siden. Det er ikke noget, jeg bare besluttede mig for fra den ene dag til den anden, men noget som jeg altid har haft i mig.

Hvad er det største øjeblik, du har oplevet som sanger indtil nu?

- Det var ret fedt, da vi udgav vores første plade med Neeva. Vi havde flere sange, der blev spillet i radioen, og spillede nogle fede koncerter.

Hvis du vinder i Aalborg, hvem er så den første, du ringer til?- Det bliver sgu nok min kæreste. Hvis hun altså ikke sidder i salen i Gigantium i forvejen.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5328a48a6187a21a38d59c73http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5328e4686187a21d78e65749

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk