Sang 07: Suriya

WILDCARD: Storesøsteren fra S.O.A.P., Suriya, går solo med rytmer fra undergrunden.

WILDCARD: Storesøsteren fra S.O.A.P., Suriya, går solo med rytmer fra undergrunden.

Som halvdelen af duoen S.O.A.P. har Heidi Sørensen turneret verden rundt og solgt knap to millioner plader. I dag er hun klar som solist under navnet Suriya med en helt anden musik end den sæbeboblepop, hun storhittede med for ti år siden.

- Jeg sagde ja til et wildcard fra DR, fordi jeg fornemmer, der er en lyst til at gøre tingene anderledes og prøve noget nyt Melodi Grand Prix. Det er vildt at få lov til at præsentere min egen musik for så mange tv-seere, siger Suriya, der har taget sit kunstnernavn efter sit fødenavn, Suriyatim.

Suriya er vokset op i Næstved som datter af en dansk far og en malaysisk mor. Sammen med lillesøster Saseline dannede hun i 1997 S.O.A.P. med Remee som sangskriver og producer. De bragede igennem på hitlister og radiostationer med 'Stand By You' og 'This Is How We Party' fra debutalbummet 'Not Like Other Girls' (1998) og 'S.O.A.P. Is In The Air' fra opfølgeren 'Miracle' (2000).

S.O.A.P. blev en af tiden største danske musikeksport-succeser med Top 10-hits i bl.a. Sverige, Norge, Frankrig og Australien, og de turnerede som opvarmning for amerikanske Backstreet Boys og australske Savage Garden.

I 2002 gik hun og Saseline hver til sit, og mens lillesøster blev tv-vært, trak Suriya sig tilbage fra rampelyset. Hun uddannede sig som tatovør og lærte sig selv at skrive og producere musik. Hendes første solosingle var 'My Desire' fra 2008, som blev fulgt op med 'Louis Bag' i 2011.

OM SANGSKRIVERNE

Grand Prix-nummeret 'Forever I B Young' har Suriya skrevet sammen med eksmanden Thomas Hoffmann, der er rapper og selv er på vej med singlen 'Postboned', og Jacob Winge, som har hittet med dancemusik og i dag producerer og remixer numre i den elektroniske genre dubstep. Suriyas lillebror Daniel Sørensen, som også er kendt under navnet Danny Kool, har ligeledes været med til at skrive nummeret.

- Suriya er super sej til både at synge og rappe. Og vi tager hendes lyd og kombinerer dubstep, som er en genre, der er på vej op fra undergrunden til mainstreamen, forklarer Jakob Winge, der ser frem til at fortsætte samarbejdet med Suriya.

- Vi håber, mange vil synes, det er fedt. Men der er nok også nogen, der vil få kaffen galt i halsen, når de hører 'I'm Gonna Get You'. Det er enten eller - der er ingen mellemvej, siger Suriya.

BLÅ BOG: SURIYA Hvordan er det gået til, at du skal være med i Dansk Melodi Grand Prix?

- Jeg sagde ja til et wildcard fra DR, fordi jeg fornemmer, der er en lyst til at gøre tingene anderledes og prøve noget nyt Melodi Grand Prix. Det er vildt at få lov til at præsentere min egen musik for så mange tv-seere.

Hvad håber du, at du kan få ud af at være med Dansk Melodi Grand Prix?

- Jeg håber bare på en god oplevelse og på at, der er nogen, der synes, det, vi gør, er cool, og de kan se, vi tager nogle chancer. Jeg vil gerne være med til at sende et signal om, at vi har mod på at prøve nogle nye ting og give ny musik en chance.

Beskriv din sang med nogle stikord!- Det er dubstep - og det er første gang, man hører det i Dansk Melodi Grand Prix. Det er en genre, som ikke er så kommerciel herhjemme i øjeblikket, men den er på vej til at blive det. Teksten handler som mange af mine numre om at være en stærk, selvstændig kvinde, der kan klare sig selv. Og hvis man ikke kan opføre sig ordentligt, så må man smutte.

Hvad skal seerne forvente af dit show til Grand Prix-finalen i Aalborg?

- Jeg forestiller mig, vi skal have to dansere med på scenen samt tre korsangere - danserne ville jeg bruge, ligesom hvis jeg ellers skulle ud og optræde med nummeret. Vi vil gerne gøre det lidt mere street, og så vil vi have en masse lys og interaktion på scenen med masser af action, så man virkelig tænker WAUW!

Hvordan kan I være med til at forny Dansk Melodi Grand Prix? - Det er et dubstep-track, og jeg både rapper og synger. Vi vil gerne give den lidt undergrund lyd en chance, og jeg håber, jeg kan være med til at vise, at det er den her musik, der er på vej op. Så vi er med til at forny, fordi folk bliver overraskede.

Hvordan vil I appellere til resten af Europa, hvis I vinder i Aalborg?- Jeg håber virkelig, vi kan være med til at appellere til at nyt, ungt publikum. Jeg synes, man er begyndt at se nogle nye tendenser i det europæiske Melodi Grand Prix. De numre, som går videre, er ikke altid dem, der traditionelt ville have gjort det.

Hvad er det første øjeblik, som du kan huske fra Melodi Grand Prix?- Jeg er vokset op med Melodi Grand Prix. Jeg kan huske, hvordan vi sad med min mor og hendes veninder med stemmesedlerne klar. Det var vores store musikshow, inden der var alle de andre musikprogrammer kom i fjernsynet.

Hvad er din yndlingssang fra Dansk Melodi Grand Prix? - Det må være Lonnie Devantier med 'Hallo Hallo'. Jeg kan huske, da hun vandt i 1990. Det gjorde stort indtryk på mig, at sådan en ung pige kunne vinde, og jeg lavede dansetrinene derhjemme.

Hvordan fandt du ud af, du gerne ville være sanger?- Jeg var tre år, da jeg startede med at synge, og jeg har stået på en scene lige siden. Så jeg har aldrig gjort andet - eller haft lyst til det.

Hvad er det største øjeblik, du har oplevet som sanger indtil nu?

- Jeg husker særligt én episode, hvor vi i Finland med S.O.A.P., og 50.000 mennesker stod og skrålede med på vores numre. Selvom vi havde spillet mange andre koncerter på store steder, blev jeg rørt på en eller anden uforklarlig måde her.

Hvis du vinder i Aalborg, hvem er så den første, du ringer til?

- Så bliver jeg nødt til at ringe til mine forældre, ellers bliver de nok kede af det!

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5328a48a6187a21a38d59c7chttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5328e46a6187a21d78e65755

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk