Sang 09: Babou - Manjana

I 2011 sikrede han sig en 3. plads i X Factor, og han har levet af musikken lige siden. Nu vil Babou vinde Melodi Grand Prix med ’Manjana’.

Han var bookmakernes helt store favorit forud for X Factor-finalen i 2011. Lige til det sidste troede de fleste, at den dengang 15-årige Babou fra Aarhus ville løbe med det hele; lige indtil en lyshåret Herlev-pige ved navn Sarah overhalede ham indenom og snuppede sejren.

I modsætning til Sarah er Babou dog blevet ved musikken, og har kunnet levet af den lige siden sin X Factor-deltagelse.

Nu satser han på Melodi Grand Prix og uptempo-nummeret ’Manjana’:

- Min sang er meget folkelig, og så har den et omkvæd, man kan synge med på efter at have hørt det én gang. Den der ørehængereffekt er jeg ret sikker på kommer til at betyde noget i det store hele, netop fordi folk kun har én gang til at høre den, mener Babou.

Grand Prix-sang minder om ’Supernova’

Han sammenligner selv ’Manjana’ med sit hidtil største hit, Paradise Hotel-titelsangen ’Supernova’, både i stil og produktion; så der er med garanti noget at glæde sig til for festglade Grand Prix-fans.

Babou selv er også vild med Melodi Grand Prix, og har i flere år gerne villet deltage i konkurrencen. Han tiltales af, at fokus her er mere rent på artisterne, og ikke også på tre dommere, som det er tilfældet i X Factor:

- Forskellen på de to shows er de grundlæggende præmisser. I X Factor handler det meget om ens personlighed, og man har stor mulighed for at vise hr. og fru Danmark rimelig meget om, hvem man er. I Grand Prix har man derimod kun ét skud i bøssen, mener Babou.

Om sangskriverne

’Manjana’ er skrevet af en hel hær af dygtigere sangskrivere, nemlig: Lasse Lindorff, Daniel Rothmann, Thomas Sardorf, Karen Rosenberg, Nicolas Rebscher, Matthias Zürkler og Johannes Loefller.

Og Lindorff ved, hvad der kræves af en Grand Prix-vinder: Han var nemlig én af ophavsmændene på Basims ’Cliche Love Song’, der vandt Melodi Grand Prix 2014.

Facebook
Twitter