Schweiz: Timebelle 'Apollo'

Timebelle er en trio bestående af sangerinden Miruna Manescu, pianist Emanuel Daniel Andriescu og trommeslager Samuel Forster, der alle er 21 år.

Timebelle var oprindeligt et boyband bestående af fem drenge, men bandet blev ændret markant, da Miruna Manescu blev inkluderet som forsanger. Både Miruna og Emanuel er født i Rumænien, men har været bosat i Schweiz de sidste mange år.

I 2015 stillede gruppen for første gang op i Schweiz' Melodi Grand Prix, hvor de blev nummer to, og efterfølgende udsendte de deres første album.

I år lykkedes det så trioen at vinde med nummeret 'Apollo'.

Bonusinfo

Årets schweiziske Eurovision-bidrag er skrevet af tre svenskere.

Den ene af dem, Alessandra Günthardt, havde faktisk også et nummer med i årets danske Melodi Grand Prix. Hun var nemlig en af ophavsmændene til Sada Vidoos Grand Prix-sang 'Northern Lights'.

Schweiz i Eurovision Song Contest

Schweiz var det allerførste land til at vinde Eurovision Song Contest. I 1956 fik Lys Assia nemlig flest point af alle med 'Refrain'.

Schweiz' anden sejr kom i 1988, hvor den senere verdensstjerne Celine Dion vandt for alpelandet med 'Ne partez pas san moi'. Siden Celine Dions sejr i 1988 har Schweiz kun formået at gå i top 10 sølle tre gange – senest i 2005, hvor Vanilla Ninja blev nummer otte med 'Cool Vibes'.

Hele ni gange er Schweiz endt på en sidsteplads, blandt andet de seneste to år, hvor de schweiziske bidrag har fået færrest point i deres semifinale.

Facebook
Twitter