Se skitsen: Grand Prix-scenen bliver den største nogensinde

En papirsflyver og et operahus udgør inspirationen til scenen til Dansk Melodi Grand Prix. Scenen bliver historisk stor.

Når deltagerne til Dansk Melodi Grand Prix 2013 går på scenen, får de mere plads at boltre sig på, end nogle af deres forgængere har haft det. Scenen bliver nemlig den største i dansk Grand Prix-historie, afslører scenograf Claus Zier.

- I år bruger vi penge på størrelse; der skal jo noget til at fylde Jyske Bank BOXEN ud. Scenen er bygget op af rudeformer, der stiger skråt opad, forklarer Claus Zier og sammenligner sceneopbygningen med operahuset i Oslo.

Green room bliver… grønt!

Hvor operahuset i Oslo kommer op af vand, kommer Grand Prix-scenen op af green room, som er tilbage lige foran scenen.

- Vi går all in på green room i år. Tidligere har vi ikke turde gøre det helt grønt, men det tør vi nu. Der bliver grønne sofaer og rudeformede lysende vægge. Det munder ud i en stor LED-skærm bagerst på scenen, der ser ud som en stor papirsflyver, siger han.

Masser af lys

Som altid kommer lyset til at spille en stor rolle i showet, og der vil være masser af lys overalt på scenen.

- Det handler om at skabe en stil, hvor der er en tydelig, gennemgående tråd, men hvor der også er plads til, at hver enkelt nummer kan udfoldes individuelt, siger han.

Publikum helt tæt på

Et vigtigt element i Grand Prix'et bliver inddragelsen af publikum. Publikum kommer til at sidde hele vejen rundt om green room, ligesom der også bliver placeret en rudeformet platform til højre for scenen midt i publikum.

- Der skal være en tættere kontakt mellem værter og publikum, så det ikke bliver så formelt. Det handler om, at alle skal have en fest, siger han.

Se skitsen af Grand Prix-scenen og dan dig et indtryk øverst. Vil du opleve scenen og årets deltagere i Melodi Grand Prix live den 26. januar, så køb din billet på billetnet.dk.