Seere undrer sig over dåselatter og kunstige klap i Grand Prix: Nu svarer DR

Publikum var erstattet med lydeffekter i lørdagens danske Melodi Grand Prix.

- Det er en slags lyd-makeup, siger Hella Joof om effekterne i årets Grand Prix-show. (Foto: © Foto: Frederik Højfeldt Grafik: Lasse Kjær Christiansen, dr)

- Alt i aften er live. Lige bortset fra noget, der er knap så live: Det er bifaldene. Og hvis der er nogle enkelte latterbrøl, så er det nogen, vi har lånt nede i en dåse.

Grand Prix-vært Hella Joof lagde ikke skjul på, at der var taget kunstige lydeffekter i lørdagens store show i Royal Arena. Årets danske Melodi Grand Prix blev nemlig afviklet uden publikum for at følge regeringens foranstaltninger mod coronavirus. Men effekter har fået seerne til at undre sig.

"Uden publikum med med klappelyd.. ? Weird!", "Sluk for den dåselatter". "Hvad skulle al den dåse-klap og -jubel til for??", lyder nogle af reaktionerne på DR1's side på Facebook.

- Det er en slags lyd-makeup, forklarer Hella Joof og medvært Rasmus Bjerg efter showet. - Det var ikke særligt meget for vores skyld. Men som musiker og artist, så kan det godt være en tør fornemmelse for at sige det mildt, så der må man godt hjælpe lidt.

DR: Vi har ikke forsøgt at lade som om

DR har haft travlt med at lave ændringer i showet, efter det fredag middag blev klart, at musikbraget skulle genlyde i en tom arena. Og her var lydeffekterne et af de valg, man har truffet for at kompensere for manglen på levende klap, latter og jubel.

- Det er klart, når man ser showet, så mangler der publikums reaktion. Og der synes vi, det har været en god gimmick, som vi har kunnet bruge, siger ledende redaktionschef og talsmand for Melodi Grand Prix, Gustav Lützhøft.

Den unge duo Ben & Tan vandt lørdag en overbevisende sejr i Dansk Melodi Grand Prix med 61 procent af stemmerne. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)

- Vi har været super tydelige omkring, at det var en gimmick, og det blev nævnt flere gange fra start. Vi har ikke forsøgt at lade som om, der var publikum. Det var en blandt flere gimmicks, vi brugte for at skabe en god tv-aften.

Der er en del seere, der synes, det var mærkeligt med dåselatter og kunstige klap. Hvad har du at sige til det?

- Sådan er det altid, der er smag og behag. Folk må danne sig deres helt egen mening om det. Jeg er bare glad for, at vi har nogle dygtige værter og nogle dygtige optrædende, som formår på kort tid at sadle om og lave en super flot produktion. Jeg synes, vi har fået det bedste ud af de rammer, vi havde, den udfordrende situation taget i betragtning.

Værterne: En god, bizar oplevelse

Rasmus Bjerg og Hella Joof tog ikke selv notits af lydeffekterne.

- Vi hørte det slet ikke selv. Det er noget, der hjælper ude i stuerne, siger Rasmus Bjerg.

  • - Det havde været sjovt at have et publikum, men vi er i en form for undtagelsestilstand, og så må vi agere ud fra det, siger Rasmus Bjerg, der her fyrer den af med et nostalgisk medley af Grand Prix-sange sammen med Hella Joof.
  • Dario Campeotto optrådte med sit store gennembrud, 'Angelique', der vandt Dansk Melodi Grand Prix helt tilbage i 1961. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)
  • Der skulle have været op mod 10.000 gæster i Royal Arena lørdag aften. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)
1 / 3

- Det har bare været konditionerne for det her show. Vi fik det at vide i går ved middagstid, og alle har haft den store ja-hat på, og så skulle vi ellers bare gå i krig med, hvordan vi kunne løse det.

- Vi har været i sindssygt gode hænder, selvom der har været mange ændringer. Der er nogle gange, hvor vi har været nødt til at sige: Det må vi tage flyvende, for det kan vi ikke nå at lære, og så finder vi på noget. Men ellers er der én i vores ører, der guider os, og siger: "Prøv at gå til højre og lad være med at bande". Vi kender hinanden godt og har en god feeling med hinanden, siger Hella Joof og opsummerer aftenen:

- Det var en god, bizar oplevelse. Det var stadig skidesjovt.