Sekretæren valgte vindersangen

Det var en fløjtende sekretær, som fik Brødrene Olsen til at sende 'Smuk som et stjerneskud' ind til Dansk Melodi Grand Prix. Det fortæller Jørgen de Mylius i sine Grand Prix-erindringer fra 00’erne.

I dag kan alle danskere fløjte med på den. Men tilbage i efteråret 1999 var Jørgen Olsen meget i tvivl, om det var 'Smuk som et stjerneskud' han skulle sende ind til Dansk Melodi Grand Prix - eller en af de fire andre sange, han havde skrevet op til konkurrencen.

- Brødrene Olsen havde siddet oppe hos deres manager, Steen Wittrock, og spillet deres demoer igennem. Så havde de rejst sig op efter en time og stadig været i tvivl om, hvilken af dem de skulle sende ind, fortæller Jørgen de Mylius i femte afsnit af serien, hvor han fortæller Grand prix-anekdoter her på dr.dk/grandprix - denne gang om 00'erne.

- I det øjeblik, de så går ud af døren og går gennem forkontoret, hvor Steen Wittrocks sekretær sidder, så hører de, at hun sidder og fløjter 'Smuk som et stjerneskud'. Hun havde også siddet og hørt melodierne. Og så tænkte Jørgen Olsen: "Okay, vi kan ikke blive enige om, hvad det er for én. Jeg har også siddet og arbejdet med dem alle samen. Det er dén!" Det var den melodi, hun havde fanget, så i virkeligheden har hun hele æren.

Overhalet af de unge lømler'Smuk som et stjerneskud' vandt som ikke bare Dansk Melodi Grand Prix i Cirkusbygningen 19. februar 2000. Den tog under titlen 'Fly on the Wings of Love' også sejren i Eurovision Song Contest i Stockholm 13. maj samme år.

- Brødrene Olsen har altid haft en stor plads i mit hjerte. Jørgen Olsens sange har været så internationalt minded'e og alligevel meget danske - det nærmeste jeg kan komme det, er Kim Larsen-kompositioner. Jeg var næsten stensikker på, at de ville vinde i '78 med 'San Francisco'. Men så kom de her unge lømler, som Mabel var, ind fra sidelinjen med 'Boom Boom', siger Jørgen de Mylius

Han var glad og stolt på Brødrenes vegne, da det lykkedes dem at bringe Eurovision Song Contest hjem til Danmark, hvor vi ikke havde været værter for den internationale konkurrence siden 1964.

- 'Smuk som et stjerneskud' er én af de melodier, som vil leve som stor Grand Prix-evergreen i rigtig, rigtig mange år. Det viste sig, at når man har en god melodi, så er der ingen aldersdiskrimination. Det behøver ikke være et ungt ansigt eller en køn pige på 23 eller 18 år. Det må gerne være to garvede, voksne herrer, der kommer ind på scenen og leverer varen.

Se femte afsnit Grand Prix Nostalgi med Jørgen de Mylius her på siden, hvr han også fortæller om at være kommentator ved det europæiske Melodi Grand Prix. Klik dig videre og se de fire tidligere afsnit i serien.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53273f92a11f9d1b2c78b3bbhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53273f93a11f9d1b2c78b3be

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk