Sidder på halvdelen af magten: Her er Danmarks Grand Prix-jury

Når vinderen af Eurovision Song Contest skal findes den 13. maj, uddeler fem kompetente musikere halvdelen af Danmarks point. Mød juryen her.

Cisilia, Anders Øhstrøm, Sys Bjerre, Morten Kærså og Monique Spartalis udgør den danske Eurovision-jury anno 2017. (Foto: Pressefotos/Scanpix)

Der står hits og liveoptrædener i hobetal på cv'erne hos de fem danskere, som DR har udpeget til at sidde i fagjuryen ved årets Eurovision Song Contest.

Fagjuryen består nemlig af sangerinderne Cisilia, Sys Bjerre og Monique Spartalis, Moonjam-musiker Morten Kærså samt producer og sanger Anders Øhrstrøm.

Sidstnævnte har deltaget i Eurovision Song Contest som korsanger for Danmark hele fire gange og var blandt andet med på holdet, da Emmelie de Forest vandt hele konkurrencen med 'Only Teardrops' i 2013.

I år har Anders Øhrstrøm fået titel af juryformand, og han glæder sig til den vigtige opgave.

- Jeg er dybt taknemmelig over muligheden for at skulle have noget at sige i den her fantastiske konkurrence, som jeg selv har været en del af i mange, mange år, siger Anders Øhrstrøm og fortæller videre, at han i år forbereder sig til Eurovision på en helt anden måde end normalt.

- Jeg plejer at høre sangene og finde mine favoritter på forhånd, men i år har jeg tænkt mig at møde ind med helt åbent sind uden at have hørt noget inden showet. Det er jo sådan, størstedelen af seerne møder sangene for første gang, så det vil jeg også gøre i år, siger han.

Sang og show skal passe sammen

Anders Øhrstrøm, der til daglig arbejder som komponist, producer og sanger og desuden er en fast del af Infernals live-band, er ikke i tvivl om, hvad han kommer til at lægge vægt på, når han skal give sine point til årets Eurovision.

- En god Grand Prix-sang skal ramme mig auditivt, men den skal også have et sceneshow, som er med til at forstærke den stemning, sangen har. Sang og show skal gå hånd i hånd, så jeg bliver ramt og kan mærke, at det er lige præcis det dér, Melodi Grand Prix handler om, siger han.

Mød de fem jurymedlemmer herunder.

Anders Øhrstrøm ​Komponist, producer og sanger der har sunget kor i Melodi Grand Prix et utal af gange. Sang også kor for Danmark i Eurovision Song Contest i 2005, 2008, 2009 og 2013. Udgør desuden en fast del af Infernals tour-band og er da også med, når Infernal senere på året drager på deres store jubilæumsturné.

Anders Øhrstrøm. (Foto: PRIVATFOTO)

Cisilia Sangerinde der de senere år har været fast inventar på hitlisterne med hits som 'Ring den alarm', 'Vi to datid nu' og 'Samurai', og som foreløbig har udgivet albummet 'Unge øjne'. Vandt i 2015 to Danish Music Awards, da hun var bare 16 år.

Cisilia. (Foto: Anja Ekstrøm)

Morten Kærså Komponist, sanger og producer der er bedst kendt fra gruppen Moonjam, som har hittet med blandt andet 'Gennem ild og vand' og 'Bag de blå bjerge'. Moonjam udgav senest albummet 'Bandet og den uskyldige morder' i 2011.

Morten Kærså. (Foto: Esben Salling/Scanpix © BT)

Sys Bjerre Sangerinde der lagde Danmark for sine fødder med kæmpehittet 'Malene' fra 2008, og som siden har udsendt fire album og vundet flere priser. Sidste år medvirkede hun i teaterstykket 'Dirch', og til efteråret er hun aktuel med nykomponeret musik til musicalopsætningen af Susanne Biers film 'Efter brylluppet'.

Sys Bjerre. (Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Scanpix © Jonas Skovbjerg Fogh)

Monique Spartalis Sangerinde der slog igennem i 1991 med hittet 'Tell Me Why', og som siden har udgivet fem album. Monique er desuden kendt for at have lagt stemme til sangen 'Vindens farver' fra Disney-filmen 'Pocahontas' og flere børneudgivelser, heriblandt 'Min kat den danser tango'.

Monique Spartalis. (Foto: Elona Sjögren)