Sine Vig

Det er en vaskeægte kærlighedsballade, som Scenen er din-vinderen Sine Vig skal synge. Den er skrevet af to rutinerede svenske hitmagere.

Det er en vaskeægte kærlighedsballade, som Scenen er din-vinderen Sine Vig skal synge. Den er skrevet af to rutinerede svenske hitmagere.Det er 18-årige Sine Vig Kjærsgaard, som skal fremføre 'You'll Get Me Through', er en pige, der går efter sejren.

Hun startede med at synge som 6-årig i det lokale kirkekor, og allerede som 9-årig ville hun melde sig til musikkonkurrencen 'Scenen er din' på TV2, men forældrene sagde nej. En ny omgang 'Scenen er din' så lyset i 2007, og det gjorde Sine også. Hun havde netop vundet en amatørkonkurrence ved den lokale ringridderfest i Sønderborg, og sejren havde hun fået optaget på DVD. Uden forældrene vidste noget, sendte hun den til TV2, kom med i programmet og endte med at vinde showet med Elvis-sangen 'Always On My Mind'.

Siden har Sine turneret land og rige rundt, udgivet debutalbummet 'Colours', optrådt i DRs Store Juleshow, sunget den danske version af titelsangen til Disneyfilmen 'Camp Rock' og lagt stemme til hovedrollen i den mexicanske version af 'High School Musical' for Disney.

OM SANGSKRIVERNE

Det svenske sangskriverteam Henrik Janson og Hanif Sabzevari er ikke uvant med Melodi Grand Prix - dog på svensk grund.

Henrik Janson har medvirket hele fem gange som hhv. guitarist og sangskriver ved Melodifestivalen, som showet kaldes i Sverige. Sidste år mødte han Hanif Sabzevari, der stod bag nummeret 'Unstoppable' fremført af den svenske stjerne Ola Svensson. Nummeret blev siden et stort hit i Sverige, hvor det har solgt guld.

I Danmark har Hanif co-skrevet og -produceret 'De 1000 Drømmes Nat', som var første single på Sukkerchoks album. Ud over bidraget til det danske Melodi Grand Prix er Hanif blandt sangskriverne til et nummer, der skal dyste om førstepladsen ved det irske Grand Prix 11. februar.

Henrik Janson har været nært knyttet til den danske musikscene siden 1980'erne. Her har han som guitarist, sangskriver og producer arbejdet sammen med store navne som Sanne Salomonsen, Lis Sørensen, Thomas Helmig og Søs Fenger - sidstnævnte har han i øvrigt en søn med. Desuden har han arbejdet sammen med en række internationale stjerner - blandt andet har han arrangeret strygere til Britney Spears, Celine Dion og Pink.

Til Dansk Melodi Grand Prix 2011 bidrager Henrik Janson og Hanif Sabzevari med 'You'll Get Me Through', som de betegner som en ægte kærlighedsballade.

- Det bliver cool. Jeg håber, at danskerne kan lide sangen, for den er skrevet fra hjertet, siger Hanif Sabzevari.

Sine Vig med sine to sangskrivere, Hanif Sabzevari og Henrik Janson. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)

BLÅ BOG: SINE VIG

Hvad håber du, at få ud af at være med i Melodi Grand Prix?- En rigtig god oplevelse som jeg aldrig vil glemme - sammen med en masse dejlige mennesker både foran og bagved kameraet.

Beskriv den sang, som du skal synge, med nogle stikord! - Hvordan skiller din sang sig ud i mængden?

- Det er en moderne ballade, der handler om at miste sin elskede - og at håbe stort på, at man får ham igen. Den begynder med et helt nøgent arrangement - mest sang. Og så bygger den alligevel op til det helt store klimaks med rigtige strygere og det hele.

Hvordan kan du forny dansk Melodi Grand Prix?

- Jeg ved ikke, om jeg kan forny det på nogen anden måde, end at det er første gang jeg deltager. Det er da en fornyelse, er det ikke?

Danmark går efter sin tredje Eurovision-sejr i Düsseldorf til maj. Forklar, hvorfor du kan vinde!- Fordi jeg har viljen og talentet!

Hvad er det første, du tænker på, når jeg siger: "Melodi Grand Prix"?- Glade mennesker, store kjoler og musikfest i hele Danmark.

Hvad er din yndlings-sang fra Melodi Grand Prix, og hvorfor?- Det må helt sikkert være 'Dansevise'. Den rammer mig lige der hvor hjertet slår.

Hvilken af Tommy Seebachs mange Grand Prix-sange vil du helst lave en coverversion af?- Uh, det er svært, men jeg tror det må blive "Under stjernerne på himlen".

Hvis du skulle være en stjerne fra grandprix-historien for en aften, hvem skulle det så være - ABBA, Dana International eller Brdr. Olsen? - Eller en helt fjerde?

- Grethe og Jørgen Ingmann, fordi de fik lavet en rigtig klassiker. Og så forresten også Birthe Wilke, da hun sammen med Gustav Winckler sang "Skibet skal sejle i nat", hvor de kyssede hinanden så længe, da sangen sluttede, at der var en masse, der blev forargede. Uden at røbe for meget er der hentet lidt inspiration fra dengang til min optræden.´

Hvad er det største øjeblik, du har oplevet som sanger/musiker, indtil videre?

- Hver gang jeg står på en scene med et orkester, lukker øjnene og bare synger mit hjerte ud. At få lov til det er altid en kæmpe oplevelse.

Mottoet for årets Eurovision Song Contest er 'Feel Your Heartbeat'. Hvad får dit hjerte til at slå lidt hurtigere?- Jeg ved godt, det er en kæmpe kliché, men det kan kun være min kæreste! Og så når jeg en meget sjælden gang er ude at løbe.

Hvis du vinder i Ballerup, hvem er så den første, du ringer til?- Det må enten være min mor og far, eller mine to brødre.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5328a53c6187a21a38d59cd0http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:539219c1a11f9d0dfc28e544http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327168b6187a21a38d587d7http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532716136187a21a38d5879f