Skuffet Anja efter Grand Prix-nederlag: Jeg håber stadig Danmark er stolt af mig

Den danske deltager blev nummer 20 til det internationale Melodi Grand Prix.

- Jeg håber, at I stadig er stolte af mig.

Den dansk-australske sangerinde Anja, som repræsenterede Danmark til det internationale Melodi Grand Prix i Ukraine, er ikke tilfreds med resultatet af aftenens finaleshow.

Her endte Danmark og den 21-årige sangerinde på en samlet 20. plads med blot 77 point. Til sammenligning fik vinderen, den portugisiske sanger Salvador Sobral, rekordhøje 758 point, mens andenpladsen fra Bulgarien fik 615 point. I finalen deltog i alt 26 lande.

- Jeg gav mig 100 procent på scenen. Reaktionen i salen var fantastisk, da jeg optrådte, og publikum elskede min sang, fortæller Anja til DR efter showets afslutning.

- Så placeringen overraskede mig. Jeg troede, at jeg ville have klaret det bedre.

Anja optrådte med nummeret 'Where I Am', som hun selv har været med til at skrive, og forud for showet håbede det danske delegation, at kombinationen af en dygtig sangerinde og et storslået sceneshow med rekordlangt fyrværkeri kunne sikre Danmark en placering i top-fem.

De internationale juryer placerede Anja på en 13. plads, mens seerne var noget hårdere ved den danske sangerinde og placerede hende som nummer 21 med blot otte point.

- Jeg ved, at Danmark har støttet mig. Tusind tak for det, siger Anja og fortsætter:

- Det slutter ikke her.

Trods skuffelse hos Anja er resultatet dog det bedste danske resultat i tre år. De seneste to år er det ikke lykkedes Danmark at kvalificere sig til finalen.

Danmark debuterede i Eurovision Song Contest i 1957 og har siden vundet det internationale Grand Prix tre gange - i 1963 med Grethe og Jørgen Ingmanns 'Dansevise', i 2000 med Brødrene Olsens 'Fly On The Wings Of Love', og i 2013 med Emmelie de Forests 'Only Teardrops'.

Se Anjas optræden til Grand Prix-finalen i Ukraine:

Danmark fik jurypoint fra følgende lande

  • 8 point: Norge og Holland

  • 7 point: Makedonien

  • 6 point: Tjekkiet

  • 5 point: Sverige, Estland, Australien, Rumænien og Ungarn

  • 4 point: Finland

  • 3 point: Island, Hviderusland og Kroatien

  • 2 point: Storbritannien