Slagtet af tv-seerne: Så langt var Danmark fra finaleplads i Eurovision

Danmark fik kun point fra ét land i torsdagens semifinale, afslører stemmetal.

25-årige Reiley formåede ikke at synge Danmark videre til Eurovision-finalen. (Foto: © Sarah Louise Bennett, EBU)

Det blev ikke til en dansk finaleplads ved dette års Eurovision – og det var ikke engang tæt på.

I nat offentliggjorde arrangørerne bag den traditionsrige musikkonkurrence nemlig stemmetallene for årets to Eurovision-semifinaler, og de afslører, at Danmarks Reiley var langt fra en finaleplads.

Meget langt endda.

Den 25-årige sanger formåede blot at inkassere seks point, der alle kom fra tv-seerne i Island. Dermed endte han på en 14. plads ud af i alt 16 lande – kun foran Rumænien og San Marino, der ikke høstede så meget som ét point fra seerne.

I semifinalen gik de ti bedst placerede lande i finalen, og med en placering som nummer 14 var der altså lang vej for Danmark til finalen.

Aftenens 10. plads – som Danmark altså skulle have slået, hvis finaledrømmen skulle være blevet til virkelighed – gik nemlig til Estland, der fik 74 point; hele 68 flere end Reiley og Danmark.

Modsat lørdagens finale, hvor Sveriges Loreen blev kåret som vinderen i en kombineret seer- og juryafstemning, var det kun seerne, der kunne stemme i torsdagens semifinale.

Danmark gengældte islandske point

De netop offentliggjorte stemmetal afslører også, hvordan Danmark stemte i torsdagens semifinale.

Her valgte de danske tv-seere at give topkarakter til netop Island, der altså omvendt var de eneste, der stemte på Danmark. Island kom dog heller ikke videre fra semifinalen, og i finalen gav de danske tv-seere i stedet toppoint til Finland, mens juryen gav Sverige de maksimale 12 point.

Tallene viser også, at årets to semifinaler blev vundet af henholdsvis Finland og Australien.

I første semifinale endte Malta på sidstepladsen, mens San Marino og Rumænien havde den tvivlsomme ære at dele sidstepladsen i den anden semifinale – endda begge med nul point.

Sad du ikke foran fjerneren lørdag aften – eller vil du bare gerne gense lørdagens Eurovision-finale – så kan du se den, og årets to semifinaler, i DRTV.