18-årig Grand Prix-debutant: Jeg ligner måske en pæn pige, men jeg kan godt være dominerende

Rikke Skytte synger melodi nummer 3, 'Color My World', i årets Melodi Grand Prix. Mød Rikke Skytte her.

Hun er et forholdsvis ubeskrevet blad på den danske musikscene, den 18-årige sangerinde Rikke Skytte fra Storvorde ved Aalborg. Men i år markerer hun sig for alvor, når hun debuterer i Melodi Grand Prix med sangen 'Color My World'.

Gennem de seneste år har Rikke Skytte uploadet flere numre som den selvskrevne 'Here We Go' og 'I Don’t Like' til YouTube, og sidste år kom hendes første single så også på Spotify, nemlig den elektroniske og meget eksplicitte 'My Vibe'.

Køb billetter til Melodi Grand Prix 2017 her.

I sangen synger hun blandt andet om "fuckboys", og om hvordan hun behandler mændene i sit liv.

Jeg har aldrig optrådt for så mange mennesker, så det bliver spændende at vise, hvad man kan, og jeg glæder mig helt vildt.

rikke skytte

- Jeg er en pæn pige i tøjet og sådan noget, men inderst inde er jeg en vild pige, der danser på bordene og synger om fuckboys. 'My Vibe' viser virkelig, hvem jeg er. Og jeg kan altså godt være dominerende – mænd skal ikke tro, de styrer alting, siger Rikke Skytte.

Søstre flippede ud og græd

Ud over at lave musik på hobbyplan går Rikke Skytte i 3. g på musiklinjen på Aalborghus Gymnasium, og så bruger hun en stor del af sin fritid på at undervise børn i svømning.

Nu gælder det så Melodi Grand Prix i Jyske Bank Boxen i Herning – en aften som det 18-årige sangtalent ser rigtig meget frem til.

- Jeg har aldrig optrådt for så mange mennesker, så det bliver spændende at vise, hvad man kan, og jeg glæder mig helt vildt, siger hun.

Melodi Grand Prix har altid været et samlingspunkt for hele Rikke Skyttes familie, så da hun fortalte sine tre søstre, at hun nu selv skal deltage i konkurrencen, blev det da også modtaget med stor jubel.

- De flippede fuldstændig ud og græd. Det var helt surrealistisk for dem, og de er rigtig glade på mine vegne, siger hun.

Rikke Skytte - Color My World

Internationalt hold i ryggen

Sangen, Rikke Skytte skal synge i årets Melodi Grand Prix, hedder 'Color My World'. Hun beskriver nummeret som en popsang med smag af indie.

Om sangen
  • Melodi nummer 3: 'Color My World'
  • Solist: Rikke Skytte
  • Tekst og musik: Mads Løkkegaard, Joël Pagiël MacDonald, Mohamed Alitou og Laura Kloos

- 'Color My World' handler om, at når man mister nogle stykker af sig selv, så kan man samle disse stykker op og sætte dem sammen på en anderledes måde og dermed skabe og farve sin verden på ny, siger Rikke Skytte.

Bag 'Color My World' står et internationalt hold bestående af Mads Løkkegaard fra Danmark, Joël Pagiël MacDonald og Mohamed Alitou fra Holland samt Laura Kloos fra Tyskland.

Mads Løkkegaard har tidligere arbejdet sammen med kunstnere som Rasmus Seebach, Mads Langer, Julie, Anna David og Sanne Salomonsen. 'Color My World' er hans fjerde bidrag til Melodi Grand Prix. Sin hidtil bedste placering fik han i 2007, hvor James Sampson blev nummer to med 'Say You Love Me'.

Følg os på Facebook og Twitter

Seneste nyt om Grand Prix: