Alt om Grand Prix-vinderen fra "down under": Så dansk er Anja

Danmarks nye Grand Prix-håb er født og opvokset i Sydney i Australien, men hendes forældre er pæredanske.

Når de danske farver skal forsvares i Kiev til Eurovision Song Contest til maj, så bliver det med en australsk-født sangerinde i front.

Anja Nissen, der lørdag blev kåret som vinder af Melodi Grand Prix, er nemlig barnefødt og opvokset i Sydney i Australien.

- Jeg elsker Danmark så meget, og det var en helt fantastisk oplevelse at være i Danmark og blive taget så godt imod af danskerne sidste år. Det har altid været min drøm at få lov til at repræsentere Danmark i Eurovision, siger den 21-årige sangerinde.

Begge Anjas forældre er pæredanske, og store dele af hendes familie bor også fortsat i Danmark.

Vandt Voice i Australien

Anja har i flere år været et kendt navn i fødelandet Australien. I 2014 vandt hun nemlig den australske udgave af The Voice med Black Eyed Peas-medlemmet will.i.am. som mentor og udsendte efterfølgende sit selvbetitlede debutalbum.

I 2016 stiftede danskerne bekendtskab med Anja, da hun stillede op i Melodi Grand Prix første gang. Her var hun sølle syv procentpoint fra at snuppe sejren sidste år med sangen 'Never Alone'.

I år har hun selv været med til at skrive sit vinderhit 'Where I Am', og det er første gang, at den dansk-australske sangerinde udgiver en af sine egne sange.

- Jeg har skrevet sange, siden jeg var barn, og da jeg var yngre, lagde jeg også nogle sange på YouTube. Men dette er første gang, at en af mine sange udkommer, så det er meget stort for mig, og jeg er virkelig spændt på at dele 'Where I Am' med danskerne, siger Anja.

http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn:dr:mu:programcard:58a5b001a11f9f1404241dc2

Man skal turde åbne sig

Sangen, Anja har vundet årets Melodi Grand Prix med, hedder altså 'Where I Am' og er skrevet af Anja Nissen, den australske sangerinde Angel Tupai og den australske sangskriver Michael D’Arcy.

Nummeret er et kraftfuldt og dynamisk "anthem" og meget personligt, fortæller Anja.

- 'Where I Am' handler om, at man skal blive bedre til at give sig hen i et forhold. Jeg var selv i et forhold og var virkelig forelsket, men jeg stillede for mange spørgsmål ved det og holdt mig tilbage, selvom jeg ikke havde nogen grund til det. Og når man gør det, fungerer et forhold jo ikke. Så den handler om, at man skal være åben og ikke holde sig tilbage, siger hun.

Angel Tupai er mest kendt for sin deltagelse i den australske udgave af X Factor i 2012, mens Michael D'Arcy tidligere har arbejdet sammen med australske kunstnere som 5 Seconds of Summer, Stan Walker og Jessica Mauboy. Sidstnævnte optrådte som pauseunderholdning ved Det internationale Melodi Grand Prix i København i 2014.