Blev opdaget på YouTube – nu skal hun synge i Melodi Grand Prix

Ida Una synger melodi nummer 1, 'One', i årets Melodi Grand Prix. Mød Ida Una her.

Hun sad i et tog på vej hjem fra London, da der pludselig tikkede en besked ind på hendes mobil.

Beskeden var fra sangeren og sangskriveren Peter Bjørnskov, som skrev, at han havde set nogle af hendes videoer på YouTube og Instagram, og som spurgte, om hun ikke havde lyst til at synge hans sang i Melodi Grand Prix.

Og voila! Efter at have imponeret Peter Bjørnskov og sangskrivermakkeren Lene Dissing fik hun tilbudt deres sang. Og således debuterer den 19-årige Ida Una nu i Melodi Grand Prix. Det gør hun med nummeret 'One'.

- Det er slet ikke gået op for mig endnu, og jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg skal forholde mig til det hele, siger Ida Una.

Drømmer om sangkarriere

Ida Una er født og opvokset i Højer i Sønderjylland, men flyttede for halvandet år siden til Aarhus, hvor hun i dag læser en HF på Aarhus Akademi.

Hun er vokset op i en musikalsk familie, hvor man altid har været fælles om at synge og spille musik – noget Ida efterfølgende er fortsat med sammen med sin kæreste, Michael.

Sammen har de lavet flere covernumre, som de har lagt op på YouTube, og det er altså her, Ida er blevet opdaget.

Ida Una drømmer om at kunne leve af musik en dag, og hun håber derfor, at hendes deltagelse i Melodi Grand Prix kan være med til at åbne nogle døre. Og så glæder hun sig enormt til at stå på scenen i Jyske Bank Boxen den 25. februar.

- Melodi Grand Prix er jo et fedt show, og jeg er vild med, at det også handler om sangskrivning og at præsentere helt ny musik. Det bliver megafedt at optræde, og især min mor glæder sig også til at se mig på scenen. Hun er min største fan, siger Ida med et smil.

http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn:dr:mu:programcard:58a5afaba11f9f1404241db7

Vi skal stå sammen

Sangen, Ida Una skal synge i årets Melodi Grand Prix, hedder 'One' og er et positivt popnummer, der dog også byder på en følelsesmæssig karruseltur, lover hun.

- 'One' handler om, at vi skal passe på hinanden og på den jord, vi er på. Vi skal blive bedre til at stå sammen og støtte hinanden, både hvad angår familie og venner, men også i større sammenhænge, siger hun.

Bag nummeret står en erfaren duo, der har haft stor succes i Melodi Grand Prix de senere år, nemlig Peter Bjørnskov og Lene Dissing. Sammen står de bag blandt andet 'Sleepless' med Anne Noa, der blev nummer to i 2011, og 'Unbreakable' med Mohamed Ali, der sluttede lige efter Emmelie de Forest i 2013.

Peter Bjørnskov var desuden med til at skrive Bryan Rices 'Breathing' i 2010 og har derudover også udgivet et album og adskillige singler i eget navn.

Lene Dissing var med til at skrive Andorras Eurovision-bidrag i 2009 og har desuden arbejdet sammen med kunstnere som t.A.T.u. og Emmelie de Forest.

Lige nu ligger makkerparret i øvrigt i øvrigt top 40 på den internationale Spotify-chart med 'Solo Dance', som de har skrevet til hit-dj'en Martin Jensen.