Debutant indtager Melodi Grand Prix med personlig sang: Man skal stå ved den, man er

Jeanette Bonde synger melodi nummer 9, 'Hurricane', i årets Melodi Grand Prix. Mød Jeanette Bonde her.

Stine Bramsen. Peter A.G..Ulige Numre. Simon Kvamm. Shaka Loveless. Agnes Obel. Ja selv Gulddreng.

Listen over danske kunstnere, der har nydt godt af sangerinden Jeanette Bonde som korsanger er lang.

Men når Melodi Grand Prix løber over skærmen den 25. februar, er den 30-årige sangerinde og sangskriver klar til selv at stå helt i front, når hun stiller op med nummeret 'Hurricane', som hun selv har været med til at skrive.

- Jeg glæder mig virkelig til at skulle optræde som solist, og Melodi Grand Prix er jo et ret vildt sted at debutere. Jeg føler mig enormt privilegeret over, at jeg får lov til at være en del af så etableret en institution som Melodi Grand Prix, siger Jeanette Bonde.

Alt handler om musik

Jeanette Bonde er født og opvokset i Kolding, men bor i dag i Aarhus, hvor hun er freelancemusiker på fuldtid.

Hun har skrevet sine egne sange, siden hun var bare 12 år, og i 2014 fik hun sin kandidatgrad i sang, rytmisk korledelse og sangskrivning fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Sideløbende med studierne har hun de sidste ti år arbejdet med gospelmusik; hun er dirigent for et gospelkor i Aarhus, synger i det professionelle kor Gunnertoft Gospelsingers og er sanger og pianist i Jeanette Bonde TRIO. De seneste to år har hun desuden været fast korsanger for Stine Bramsen.

Men at det skulle komme så vidt, krævede en drastisk beslutning, fortæller Jeanette Bonde.

- Efter jeg blev færdiguddannet, fik jeg fuldtidsarbejde på en højskole. Men selvom en fast månedsløn er attraktiv, sagde min mavefornemmelse mig, at min stadig tættere forbindelse til forskellige grene af den danske musikbranche skulle være begyndelsen på mit musikalske eventyr. At tage udfordringen og kaste sig ud i en tilværelse som freelancemusiker krævede et tilløb, men det er en beslutning, der har vist sig at være den rigtige for mig. I dag har alt, jeg laver, noget med musik at gøre, og jeg elsker det, siger hun.

Omfavn den du er

Sangen 'Hurricane' er en organisk og elektronisk popsang med plads til rigtig mange følelser, fortæller Jeanette Bonde.

- 'Hurricane' handler om, at man skal stå ved den, man er – også i de situationer, hvor livet er svært, og en enkelt begivenhed pludselig kan vende op og ned på alt. Vi har alle oplevet følelsen af utilstrækkelighed, at føle os alene og være usikre på, om vi nu er gode nok. Det er vigtigt for mig at sige, at man ikke er alene, og at man er god nok. Man skal omfavne den, man er, siger hun.

Nummeret har Jeanette Bonde skrevet i samarbejde med Alexander Grandjean, Jeppe Pilgaard Ulrichsen og nordmanden Nermin Harambasic, der alle er debutanter i Grand Prix-sammenhæng.

Alexander Grandjean har ud over at have udgivet musik i eget navn også arbejdet med Freja Kirk, Medina og Joey Moe. Jeppe Pilgaard Ulrichsen er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og har i dag sit eget produktionsselskab, mens Nermin Harambasic er en del af det norske sangskriver- og produktionsselskab Dsign Music, der har stor succes i Asien med sange til kunstnere som sydkoreanske Girls' Generation og Red Velvet.