Grand Prix-klare gymnasievenner om deres livs aften: Vi har aldrig prøvet noget lignende

Calling Mercury synger melodi nummer 5, 'Big Little Lies', i årets Melodi Grand Prix. Mød Calling Mercury her.

For to år siden vandt Anti Social Media Melodi Grand Prix. Sidste år hed vinderne Lighthouse X.

Og hvis danskerne for tredje år i træk har lyst til at sende en drengegruppe af sted til Det internationale Melodi Grand Prix, ja så kunne duoen Calling Mercury meget vel være et bud på en vinderkandidat i år.

Duoen består af Jeppe Norup, 25 år og oprindeligt fra Ganløse, men i dag bosat på Amager i København, og Joel Peters, 25 år og oprindeligt fra Måløv, og ligeledes bosat på Amager i København. I dag studerer de henholdsvis visuel kultur på Københavns Universitet og digital konceptudvikling på Københavns Erhvervsakademi.

Med til at modernisere Melodi Grand Prix

Jeppe og Joel mødte hinanden, da de gik i gymnasiet og har siden lagt flere numre på YouTube og Soundcloud under navnet MerkurMaend. Men de har kun optrådt sammen offentligt én gang før, så de er spændte på at indtage Jyske Bank Boxen i Herning den 25. februar.

- Vi er virkelig stolte og glade over at få lov til at være med i Melodi Grand Prix, og det bliver en stor oplevelse for os at optræde for så mange mennesker. Vi har aldrig prøvet noget lignende, siger Joel Peters, der synger kor og spiller theremin.

Ved siden af studierne bruger de to gutter i Calling Mercury masser af tid på deres musik, men det lå ikke lige i kortene, at de pludselig skulle deltage i Melodi Grand Prix.

- Vi er ikke de klassiske Grand Prix-typer overhovedet. I virkeligheden er vi lidt nørdede, men det er fedt, at vi må være med og være med til at modernisere Grand Prix’et, siger Jeppe Norup, der er forsanger i duoen.

Erfarne popsnedkere i ryggen

Sangen, Calling Mercury skal synge i årets Melodi Grand Prix, hedder 'Big Little Lies' og er ikke elektronisk som den musik, duoen ellers laver, men er derimod et stille, tilbagelænet popnummer, der lægger op til eftertanke, forklarer de.

- 'Big Little Lies' er et kærlighedsnummer om den fortabte kærlighed, hvor man har mistet en person, man elsker, fordi man fik fortalt nogle løgne, man selvfølgelig ikke skulle have fortalt, fortæller Jeppe Norup og Joel Peters.

Bag nummeret står den britiske sanger og sangskriver Martin Luke Brown samt to yderst erfarne danske producere og sangskrivere i form af Thomas Sardorf og Rune Braager.

Thomas Sardorf udgjorde den ene halvdel af popduen Bombay Rockers, der hittede i begyndelsen af 00'erne, og siden har han arbejdet med blandt andre Kylie Minogue og Anna David – og så var han med til at skrive Grand Prix-sangen 'Manjana' til Babou i 2015.

Rune Braager har haft adskillige sange med i Melodi Grand Prix gennem de senere år, og 'Big Little Lies' er faktisk hans ottende bidrag i konkurrencen. Han var med til at skrive Andorras Eurovision-bidrag i 2009, og ud over at have arbejdet med navne som Sanne Salomonsen, Joey Moe og Celina Ree, har han også arbejdet sammen med en perlerække af Melodi Grand Prix-deltagere som Emmelie de Forest, Sukkerchok, Bryan Rice, Anna David og Christian Brøns.