Har taget verden med storm – nu stiller levende dukke op i Melodi Grand Prix

Sada Vidoo synger melodi nummer 8, 'Northern Lights', i årets Melodi Grand Prix. Mød Sada Vidoo her.

Det kan godt være, det var kunstnere som Lukas Graham, MØ og Volbeat, der indtog de internationale hitlister sidste år. Men en dansk sangerinde, der i dén grad også formåede at gøre stærkt indtryk i udlandet i 2016, var Sada Vidoo.

Sada Vidoo, der i dag bor i London, blæste nemlig de fire dommere i den britiske udgave af X Factor fuldstændig bagover, da hun stillede op til audition sidste år.

Her fik hun ikke bare fire ja'er fra Simon Cowell og co., hendes audition er desuden blev set mere end 2,5 millioner gange på YouTube – og nå ja; så blev hun inviteret til at optræde under den britiske X Factor-finale på Wembley i London i december.

Nu gælder det så finalen i Melodi Grand Prix herhjemme, hvor Sada Vidoo stiller op med sangen 'Northern Lights'.

Dukke på fuldtid

Men hvad er det, der – ud over hendes stemme – er så særligt ved netop Sada Vidoo? Jo, hun lever såmænd som en dukke.

Det betyder, at hun hver eneste dag ifører sig store, smukke kjoler og fuld makeup.

- Folk tænker altid, at jeg tager en maske på, men for mig handler det om at være fri. Jeg vågner hver morgen og glæder mig til at tage en ny kjole på. Der er ikke noget, der hedder mandag, tirsdag og onsdag for mig. Dagen bringer, hvad jeg har lyst til, den skal bringe. At jeg har frihed til at kunne gøre det, gør mig glad, fortæller Sada Vidoo.

I 2014 udsendte den levende dukke sit første album, 'A Story with No End', under navnet Sada Vidoo, men allerede adskillige år inden havde hun markeret sig på den danske musikscene.

I 2000 lagde hun vokaler til DJ Aligators monsterhit 'Lollipop', og i 2006 udsendte Infernal singlen 'Ten Miles', som Sada Vidoo havde skrevet nogle år forinden. Nummeret er et af Infernals største hits og solgte platin herhjemme.

Vi ser alle den samme himmel

Med sin deltagelse i Melodi Grand Prix går en af Sada Vidoos helt store barndomsdrømme i opfyldelse.

- Vi har altid siddet hele familien samlet og stemt med, når der har været Melodi Grand Prix. Det har været min helt store "joy", og det er også det, der har inspireret mig til at blive sangerinde og lave sceneshows. Melodi Grand Prix ligger så dybt i mig og underbygger også, hvem jeg er i dag, siger Sada Vidoo.

Til showet skal Sada Vidoo synge sangen 'Northern Lights', der byder på en spændende blanding af klassisk Melodi Grand Prix og dubstep. Og så handler den om, at hele verden er forenet.

- Uanset hvor man er i verden, kigger vi op på den samme stjernehimmel og ser nordlyset. Vi ser det samme. Vi er "united", forklarer Sada Vidoo.

Nummeret er skrevet og komponeret af danske Christoffer Lauridsen, der har arbejdet med en lang række europæiske artister, og som også stod bag sidste års Grand Prix-sang 'Blue Horizon', som blev sunget af Sophia Nohr.

Med som afsendere er også de to svenskere Andreas Öhrn fra den svenske electrogruppe Gravitonas og Alessandra Günthardt, der skrev Aserbajdsjans Eurovision-bidrag, 'Start A Fire', i 2014.