Har vundet Eurovision for Sverige – nu stiller hun op i Melodi Grand Prix i Danmark

Johanna Beijbom synger melodi nummer 10, 'A.S.A.P.', i årets Melodi Grand Prix. Mød Johanna Beijbom her.

Hun har stået på scenen i Det internationale Melodi Grand Prix hele fire gange, men alle gange som korsanger.

For første gang nogensinde træder den erfarne, 29-årige Johanna Beijbom fra Skövde i Sverige nu helt frem i rampelyset i Grand Prix-sammenhæng, og det gør hun i Melodi Grand Prix i Danmark med festbomben 'A.S.A.P.'.

- Jeg er så utrolig taknemmelig og glad for, at jeg som svensker får lov til at komme til Danmark og lave det, jeg elsker. Lige siden, jeg så Carola optræde for første gang, har det været mit store ønske at stå længst fremme på scenen. Det er virkelig en drøm, der nu går i opfyldelse, siger Johanna Beijbom.

Vi taler alle musikkens sprog

Johanna Beijbom lever af at optræde som sangerinde i diverse sammenhænge, og faktisk begyndte hun sin karriere allerede som 14-årig.

Her blev hun hyret som fast korsanger i studiet hos den legendariske, svenske sangskriver Thomas G:Son, der står bag Grand Prix-hits som Chanée og N’evergreens 'In A Moment Like This' og ikke mindst Loreens 'Euphoria'.

Og netop 'Euphoria', som vandt Det internationale Melodi Grand Prix i 2012, havde Johanna Beijbom også en finger med i spillet i. Hun sang nemlig kor for Loreen i Baku i Aserbajdsjan og var altså en del af holdet bag sangen, der har fået de fleste 12-taller, hele 18, i Grand Prix'ets historie.

- Det er det vildeste, jeg nogensinde har oplevet. Når jeg engang imellem ser klip fra Baku i tv, kan jeg stadig ikke helt forstå, at vi gjorde det. Det er så uvirkeligt, siger hun.

Ud over at have sunget kor for Sverige i Det internationale Melodi Grand Prix har hun også sunget kor for Malta (2007), Georgien (2013) og danske Anti Social Media (2015).

Johanna Beijbom ser ingen problemer i, at hun hjælper andre lande i den internationale musikkonkurrence og derfor heller ikke, at hun nu stiller op som solist i Danmark.

- Musik er et sprog, som alle taler, og som er med til at binde os sammen. Jeg synes kun, det er positivt, at vi hjælper hinanden med at skrive og synge sange på tværs af landegrænser, siger hun.

Kylie Minogue-sangskrivere står bag

Sangen, Johanna Beijbom skal synge i årets Melodi Grand Prix, hedder 'A.S.A.P.' – en forkortelse for "as soon as possible".

Hun beskriver nummeret som en disco-popsang, der dufter af Madonna og Kylie Minogue, og som man bliver glad af.

- 'A.S.A.P.' handler om det fineste, der findes – kærlighed! – og om følelsen af at længes efter en person, man elsker, siger Johanna Beijbom.

Bag sangen står et hold på hele seks sangskrivere fra Danmark, Sverige og Irland. Peter Wallevik og Daniel Heløy Davidsen er de to danskere, der har været involveret, og de er især kendt for deres mangeårige samarbejde med verdensstjernen Kylie Minogue. Herudover har de arbejdet med navne som One Direction, Olly Murs, Little Mix og Rasmus Seebach.

Desuden står også irske Patrick Devine samt svenskerne Christian Fast, Dimitri Stassos og Freja Jonsson Blomberg som afsendere. De to sidstnævnte deltog i Melodi Grand Prix sidste år med nummeret 'The Wrong Kind', der blev fremført af Veronica’s Illusion.