Kærlighedskriger tilbage i Melodi Grand Prix: Vil gerne nyde det denne gang

René Machon synger melodi nummer 7, 'Warriors', i årets Melodi Grand Prix. Mød René Machon her.

Han stået på den store Melodi Grand Prix-scene en gang tidligere – og nu er den 42-årige sanger og sangskriver René Machon så tilbage i musikkonkurrencen.

I 2015 deltog han sammen med duetpartneren Tina med nummeret 'Mi Amore', som nåede en syvendeplads, men i år indtager han Grand Prix-scenen på egen hånd med det storladne popnummer 'Warriors'.

- Det her er René Machon version 2.0. Da jeg var med for to år siden, var der rigtig mange ting, der gik for stærkt, og jeg glemte at nyde hele oplevelsen. Det vil jeg gerne denne gang. Og så vil jeg naturligvis forsøge at gøre det hele endnu bedre. Jeg føler, jeg har noget mere i mig, som jeg gerne vil vise, fortæller René Machon.

Har sunget helt sit liv

René Machon har da også masser af musik i sig. Han er født og opvokset i Vordingborg i en musikalsk familie og begyndte allerede i en tidlig alder at synge og spille musik.

I dag bor han i Valby sammen med sin kæreste og parrets fire børn, hvor han til daglig arbejder som lærer på en specialskole. Men ellers er det musikken, der fylder en stor del i hans liv.

I 20 år har René Machon nemlig stået i spidsen for det populære coverband Cruise, der spiller alt fra Lukas Graham over Danseorkestret til David Bowie, og som desuden har været backingband for navne som Medina, Rasmus Seebach og Sanne Salomonsen. I 2011 udgav han sit debutalbum 'Puls'.

- Jeg er vant til at stå alene i front, og det gør også, at jeg kan sætte barren endnu højere for mig selv, og hvordan jeg gerne vil performe. På sin vis er det derfor nemmere at optræde som solist, men det er selvfølgelig også sværere i den forstand, at det nu kun er mig, man kigger på, siger René Machon.

Kæmp for kærligheden

Sangen, René Machon skal synge i årets Melodi Grand Prix, hedder 'Warriors' og leder tankerne hen mod Coldplays storladne lyd, fortæller han.

Og så har sangen et helt tydeligt budskab.

- 'Warriors' er en stærk kærlighedssang, som handler om at kæmpe for sit forhold og for den, man elsker. Alle har prøvet, at der opstår udfordringer i ens forhold – det har jeg også selv – og mange gange er det nemmeste bare at gå sin vej. Men sangen her siger, at man ikke bare skal give op, men at man skal være en "kriger" og kæmpe for sit forhold, forklarer han. Nummeret er skrevet af kvartetten Astrid Cordes, Alexander Grandjean, Hans Petersen og Lars Andersen.

Astrid Cordes har tidligere været forsanger i gruppen Like A Tiger og udgør i dag den ene halvdel af den danske popduo Shy Shy Shy. Dette er første gang, hun deltager i Melodi Grand Prix.

Det samme er tilfældet med Alexander Grandjean, som ud over at have udgivet musik i eget navn også har arbejdet med artister som Freja Kirk, Medina og Joey Moe.