X Factor-vinder gør comeback i Melodi Grand Prix: Man er nødt til at vrikke med røven engang imellem

Thomas Ring synger melodi nummer 2, 'Vesterbro', i årets Melodi Grand Prix. Mød Thomas Ring her.

Hele Danmark kom på fornavn med musikeren Thomas Ring, da han i 2010 med Pernille Rosendahl som mentor vandt tredje sæson af X Factor.

Efter at have udsendt det guldsælgende debutalbum 'Wrong Side of the Daylight' og opfølgeren 'Sideways' i 2013 valgte Thomas Ring at tage en pause fra rampelyset i nogle år og i stedet koncentrere sig om sit arbejde som folkeskolelærer.

Nu er den 36-årige københavner dog tilbage med et nyt album – og i Melodi Grand Prix.

Han debuterer i Melodi Grand Prix med årets eneste dansksprogede nummer, 'Vesterbro', som han selv har skrevet.

- Jeg ser egentlig mest Melodi Grand Prix som en sangskriverkonkurrence, og jeg ser også mig selv mest som sangskriver – selvom jeg selvfølgelig også synger. At jeg nu stiller op i Melodi Grand Prix skyldes både, at jeg nok er lidt af et konkurrencemenneske, og at jeg synes, der er et eller andet fedt ved at optræde live på den måde, siger Thomas Ring og tilføjer:

- Og i dagens Danmark bliver man bare nødt til at gå ud og vrikke lidt med røven engang imellem.

Nyt album på dansk

Ugen inden Melodi Grand Prix udsender Thomas Ring sit tredje album, der samtidig bliver hans første på dansk.

Albummet har titlen 'Gadedreng' og kommer til at byde på en række nye, melodiske og melankolske popsange fra X Factor-vinderen.

- Jeg har oplevet en masse i mit liv de seneste to-tre år, og derfor er den nye plade mere melankolsk end de tidligere. Der er noget på spil, noget smerte, noget et eller andet, forklarer Thomas Ring.

Helt på egen hånd

Ud over melankolien byder den nye plade også på en mere elektronisk lyd end den, vi tidligere har hørt fra Thomas Ring.

Det gælder også for hans Melodi Grand Prix-bidrag 'Vesterbro', der ganske enkelt tager sit udgangspunkt i den københavnske bydel.

- Sangen er skrevet efter en bytur, hvor jeg lige var blevet single. Jeg gik småfuld hjem ad Istedgade på Vesterbro og sugede hele stemningen til mig. Jeg så mange andre, der også gik ensomme hjem ligesom mig selv. Men der er jo også noget godt i at gå ud. Der er noget håb, siger han.

'Vesterbro' har udelukkende Thomas Ring selv som afsender, idet han både har skrevet teksten og komponeret musikken på egen hånd. Ganske usædvanligt i Melodi Grand Prix-sammenhæng efterhånden. Men ikke for Thomas Ring.

- Jeg er vant til at arbejde alene. Det er det, jeg befinder mig bedst med, siger han.