X Factor-vinder havde lagt musikken helt på hylden: Nu gør han comeback i Melodi Grand Prix

Anthony synger melodi nummer 6, 'Smoke In My Eyes', i årets Melodi Grand Prix. Mød Anthony her.

I 2014 var han med til at skrive dansk tv-historie, da han sammen med partneren Jasmin blev den første gruppe til at vinde X Factor i Danmark.

Nu stiller den mandlige halvdel af Thomas Blachmans vinderkonstellation, Anthony, så igen op i en musikkonkurrence på tv.

Denne gang gælder det Melodi Grand Prix, hvor han skal synge nummeret 'Smoke In My Eyes'.

- I X Factor var jeg ikke helt klar til at være solist, men i dag har jeg fået en helt anden tro på mig selv og mere selvtillid til at stå på egne ben, end jeg havde dengang. Så nu føler jeg mig klar, og jeg glæder mig til at gå på scenen og fyre den af, siger den i dag 22-årige Anthony.

Bor i Miami

Efter sejren i X Factor toppede Anthony Jasmin singlehitlisten med vindersinglen 'Do Ya', og de udsendte også ep'en 'Stick Together'. Men allerede et halvt år efter sejren annoncerede den sammensatte duo, at de gik hver til sit.

Anthony, der er opvokset i Ishøj, flyttede efterfølgende til New York i en periode og har det seneste halvandet år været bosat i Miami i USA, hvor han har været med til at starte en dansk boutique/cafe-kæde, Dr Smood, op med stor succes.

Musikken har derfor spillet andenviolin i hans liv siden X Factor, men det skal der nu laves om på.

- Planen er, at jeg vender tilbage til Danmark til foråret. Jeg vil musikken, og jeg vil rigtig gerne studere musik og dygtiggøre mig endnu mere. Melodi Grand Prix er min måde at sige, at jeg altså ikke er forsvundet. Jeg kommer stadig til at lave musik, og jeg ser frem til at dele min glæde med musik med andre igen, siger Anthony.

http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn:dr:mu:programcard:58a5b03ca11f9f1404241dcb

Tidligere vinder som sangskriver

Sangen, Anthony skal synge i årets Melodi Grand Prix, hedder 'Smoke In My Eyes' og er en uptempo-popsang med en smag af soul og R&B.

- 'Smoke In My Eyes' handler om en fyr, der er forelsket i den her pige, som gør ham lidt skør. Han ved ikke rigtig, hvordan han skal tolke hendes signaler. Det er absolut en sang, jeg kan relatere til, for jeg har da også oplevet, at en pige har væltet min verden, siger Anthony.

Bag nummeret står et team af danske og britiske sangskrivere, hvor særligt de danske har adskillige samarbejder og hits på deres musikalske cv; Kim Nowak-Zorde, der tidligere har skrevet blandt andet 'Taxa' til Sanne Salomonsen og 'Nothing In Common' til Christopher, og som også var med til at skrive Basims vindersang fra 2014, 'Cliché Love Song'. Kasper Larsen, der har arbejdet sammen med Joey Moe og skrev Grand Prix-bidraget 'Vi finder hjem' fra 2014, samt Hans Petersen.

De britiske ophavsmænd er Ollie Marland, der tidligere har forsøgt sig i det britiske X Factor, og Phil Plested, der blandt andet har skrevet Little Mix’ store hit 'Touch'.