Solunas bagmænd starter nyt pladeselskab

Succesen med deres Grand Prix-hit har fået Remee og Chief 1 til at fortsætte samarbejdet. Soluna Samays album bliver deres første udgivelse.

To af de mest garvede drenge i den danske musikbranche, Remee og Chief 1, har slået pjalterne sammen og skabt deres eget pladeselskab.

- Det startede med, at vi fik et wildcard til Melodi Grand Prix, og nu har vi altså lavet vores eget selskab, som vi kalder Reach efter vores fornavne, "Remee And Chief 1", forklarer sangskriveren og produceren Lars "Chief 1" Pedersen til dr.dk/grandprix.

- Det har virkelig givet Remee blod på tanden til at komme tilbage til pladebranchen, som han har været væk fra i nogle år. Der er en guldgravergejst over det, fortsætter han.

En sindssyg udfordringDet er succesen med Soluna Samays Grand Prix-hit 'Should've Known Better', der har inspireret de to sangskrivere og producere til at fortsætte samarbejdet. I april rundede singlen 15.000 downloads og indkasserede dermed en guldplade. På iTunes lå den nr. 1 i over en uge, og den har ligget på Top 10 på radiostationer landet over, siden den udkom i januar.

- Det er vist ret atypisk, at en Grand Prix-sang sælger guld, men mange kritikere sagde også, at 'Should've Known Better' ikke er nogen typisk Grand Prix-sang - det er bare en god sang, mener Chief 1.

- Er du sindssyg, det er en kæmpe udfordring at slå igennem med noget, der startede i Melodi Grand Prix. Men Remee og jeg lever af udfordringer, og vi vil gerne nedbryde de fordomme, så medierne og radiostationerne begynder at betragte Grand Prix som "normal musik", pointerer han.

Hit nr. 2 er i støbeskeenNæste udfordring for sangskriverduoen og deres stjernefrø bliver at følge op på 'Should've Known Better' med en single nr. 2, der også skal blive et hit.

- Vi mener selv, at vi har et kæmpe hit i støbeskeen. Nummeret hedder 'Humble', og vi regner med, det skal udkomme lige efter, vi er kommet hjem fra Aserbajdsjan. Så skal vi bare have folk til at lytte til det med hjertet og ikke med hjernen, siger Chief 1.

En magisk procesI disse dage lægger holdet sidste hånd på Soluna Samays album, der bliver første udgivelse fra "Reach". De sidste vokaler indspiller den unge bornholmer i dag og fredag, inden hun rejser til Aserbajdsjan søndag morgen for at være med i det europæiske Melodi Grand Prix. Ugen efter følger Chief 1 samme vej, når han har produceret pladen færdig.

- Det har været en magisk proces. Jeg har aldrig haft så inspirerende og gnidningsfrie indspilningssessions som med Soluna. Hun kan høre de mindste detaljer og er sindssygt disciplineret. Selvom hun har fotosessions til langt ud på natten, og interviews fra kl. 6 om morgenen, så finder hun alligevel en urkraft til at gå i studiet med masser af energi, fortæller Chief 1.

- Remee og jeg joker med, at Soluna bare bruger os som et springbræt. Hun er sådan artist, jeg har ledt efter i mange år.

Har allerede vundetDe to sangskrivere har ikke lige nu aftaler med andre artister end Soluna på deres pladeselskab. - Vi starter stille og roligt med Soluna, forklarer Chief 1.

- Uanset hvordan det kommer til at gå med hende i det europæiske Melodi Grand Prix, så føler vi allerede, at vi har vundet, fordi den her sang har ført os sammen. Og det er lige til 12 point!

Følg Soluna og det danske hold i Aserbajdsjan dag for dag frem mod finalen 26. maj her på dr.dk/grandprix.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk