Stemmeskandale rammer Melodi Grand Prix: Det må ikke ske i Danmark

Svenskerne havde problemer med at stemme via deres Grand Prix-app i sidste uge. Her får du en guide til, hvordan du undgår problemet til Dansk Melodi Grand Prix på lørdag.

Annette Heick og Johannes Nymark er værter for Dansk Melodi Grand Prix på lørdag. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

I lørdags kunne de svenske tv-seere fornøje sig med den første af fire semifinaler i det svenske Melodi Grand Prix.

Troede de.

For da vores naboer nåede til afstemingen, var der flere seere, der ikke kunne få lov til at afgive deres stemme.

Og efter showet flød de sociale medier over med opdateringer fra mange svenske seere, som ikke havde haft mulighed for at stemme via den officielle, svenske Grand Prix-app.

SVT, den svenske pendant til DR, kunne fortælle, at fejlen skyldtes, at mange brugere ikke havde opdateret appen på deres telefoner forud for programmet.

Og det får nu DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme til at opfordre danskerne til at huske at opdatere deres Grand Prix-app på deres telefoner, hvis de vil være sikre på at kunne stemme på deres favorit til Dansk Melodi Grand Prix nu på lørdag den 10. februar.

På den måde håber han at undgå samme situation, som svenskerne stod i i sidste uge.

- Det må simpelthen ikke ske! Vi har netop appen, fordi vi gerne vil have, at så mange danskere som muligt stemmer. Så den skal bare virke på aftenen. Det er sindssygt vigtigt, at man inden showet får fikset de her ting. For vi skal sende den rigtige vinder af sted, siger Jan Lagermand Lundme.

Sådan opdaterer du din Grand Prix-app

Så her kommer en kort guide til, hvordan du bliver 100 procent klar til at stemme fra din Grand Prix-app, når klokken ringer ind til sangkonkurrence på lørdag.

Hvis du ikke har appen på din telefon, skal du blot hente den, som du ville gøre med enhver anden app.

Hvis du stadig har appen fra sidste år og har iPhone eller iPad, skal du huske at opdatere den i App Store.

Hvis du stadig har appen fra sidste år og har et Android-styresystem, skal du slette den gamle app og hente den nye dér, hvor du henter dine apps.

For begge systemer gælder det, at du skal registrere dig i appen, før du kan stemme. Og det kan du lige så godt gøre med det samme i stedet for at vente til lørdag aften.

Når du har downloadet eller opdateret, bliver du bedt om at logge ind. Du indtaster dit telefonnummer, og så får du en sms med en kode, som du taster ind. Når du har gjort det, er du klar til at stemme.

Du kan stemme én gang på hver af de ti sange.

Du kan også stemme på sms

Som altid kan du også stemme med sms til Dansk Melodi Grand Prix.

Det gør du ved at sende en sms til 1212. Det koster 1. kr. plus sms-takst.

Sms-koderne er som følger: Sang 1, sang 2, sang 3, sang 4, sang 5, sang 6, sang 7, sang 8, sang 9 og sang 10. Her kan du også stemme én gang på hver deltager pr. afstemningsrunde.

På Færøerne kan du desværre ikke bruge DR Grand Prix-appen til at stemme med. Det kræver nemlig et dansk telefonnummer med landekode +45 for at registere dig på appen. Du kan til gengæld godt sms-stemme fra Færøerne.

Se Dansk Melodi Grand Prix lørdag klokken 20 på DR1 og DR TV.

Facebook
Twitter