Stig Rossen

19 år efter klassikeren 'Vi danser rock og rul' er Stig Rossen tilbage i Dansk Melodi Grand Prix.

Om solisten

Det var med noget af et monster-spring, at Stig Rossen gjorde sin entré på den danske Grand Prix-scene. Det var i 1988, at han sang "Vi danser rock og rul" og understregede sin præstation med et veludført araberspring! Nu er Stig Rossen tilbage i Dansk Melodi Grand Prix, hvor han skal synge Ivar Lind Greiners "Så nær som nu".

"Jeg glæder mig helt fantastisk til at være med igen. Det er en god sang, og den ligger godt til mig - og efter 19 år er det jo også på tide, at jeg er med igen", smiler Stig Rossen.

I de 19 år der er gået siden Stig Rossens første Grand Prix-optræden, har hans karriere bevæget sig i endnu kraftigere spring end det, han præsterede dengang.

Efter sin skuespiluddannelse på Guildhall School of Music and Drama fik han i 1990 hovedrollen som Jean Valjean i London-opsætningen af Les Miserables - en rolle som han siden har spillet mere end 1500 gange både på teatret i London og på turne i 10 lande, bl.a. i Asien og Sydafrika. Han har optrådt med de største navne inden for sang og musicals - bl.a. blev han inviteret til at synge duet med Nana Mouskouri på et af hendes albums. Hans show fra Tivoli har været vist på amerikansk TV for 50 millioner seere. Hans plader sælger i overtal, og hans julekoncerter er udsolgt, stort set så snart de annonceres. Han har medvirket i talrige danske musical-opsætninger, han holder foredrag, og senest har han haft stor succes med sin bog "Livet skal ikke leves på automatpilot".

I 13 år har Stig Rossen boet i England, men vendte for seks år siden tilbage til Danmark. Og nu vender han altså også tilbage til Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Så nær som nu", skrevet af Ivar Lind Greiner.

Om sangskriveren

Sangen skrev Ivar Lind Greiner i foråret, og mens han skrev den, var det Stigs stemme, der lød for hans indre øre.

"Jeg har faktisk skrevet sangen til Stig, og jeg er meget glad for, at han har sagt ja til at synge den. For første gang i min Grand Prix historie er sangen blevet fuldstændig som jeg havde tænkt den, så det er en rigtig dejlig oplevelse", siger Ivar Lind Greiner.

Og det siger ellers noget. Ivar Lind Greiner er en af de faste leverandører af Grand Prix-hits. Han har selv mistet overblikket over, hvor mange gange hans sange er blevet udtaget til at deltage i Dansk Melodi Grand Prix - dog husker han selv og alle andre tydeligt hans sang fra 2004: "Sig det' løgn", som Tomas Thordarson sang ind på en flot førsteplads i det års Melodi Grand Prix.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter