Stine Kinck

Hun har turneret verden rundt med Los Umbrellos og hittet som solist på P3. Nu indtager Stine Kinck Grand Prix-scenen med succesproduceren Pharfars wildcard-sang.

Hun har turneret verden rundt med Los Umbrellos og hittet som solist på P3. Nu indtager Stine Kinck Grand Prix-scenen med succesproduceren Pharfars wildcard-sang.Stine Kinck er det kvindelige islæt i sangskriveren, produceren mm. Pharfars band. Hun har selv bidraget til både tekst og melodi på nummeret 'Hvad hjertet lever af', og hun glæder sig til at optræde for hele Danmark:

- Jeg har en indre dragqueen, der skal ud, og det vil jeg give den lov til her. Danskerne kan forvente et anderledes show, når jeg står på scenen i Ballerup Super Arena, lover Stine Kinck, der har skrevet sange, siden hun var 12 år gammel.

Hun startede sin karriere som sangerinde i en ganske ung alder, da hun for 15 år siden kom med i koret for Savage Rose og rejste Danmark tyndt med deres Black Angel Tour. Som 18-årig turnerede hun verden rundt som sanger og danser i bandet Los Umbrellos, der havde rapperen Alagami som frontfigur. Hun har desuden sunget med hip hop-gruppen Hvid Chokolade.

Som 24-årig tog hun til New York, hvor hun lavede musik og optrådte, indtil hendes visum udløb. Tilbage i København stødte Stine på Fresh-I, der foreslog hende at synge på dansk, og det tog hun til sig. Singlen 'Kom med mig' har allerede hittet på P3, og hun har et helt dansksproget album på vej.

OM SANGSKRIVERNE

Pharfar, der er inviteret med til Dansk Melodi Grand Prix 2011 på et wildcard, har spillet musik i 15 år.

Han startede som trommeslager og begyndte siden at producere musik. Musikalsk er Pharfar primært reggae-inspireret, og danskerne kender ham blandt andet fra dancehall-trioen Bik Stok Røgsystem og fra samarbejdet med den kvindelige danske rapper Natasja.

Desuden kender den yngre del af befolkningen Pharfar fra DR-programmerne 'Chapper og Pharfar' og 'Helt sikkert DR'. Pharfar har aldrig selv fulgt med i eller forbundet sin musik med Melodi Grand Prix, men da han fik invitationen var han frisk på at give sit bud på en Grand Prix-vinder:

- Det er nye tider for Melodi Grand Prix. Showet er de seneste år blevet revitaliseret, og jeg kan godt lide, at alle genrer er tilladt her, siger Pharfar.

Med til sangskrivningen har Pharfar inviteret sit faste producerteam Donkey Sound, der foruden ham selv består af Fresh-I og Rasmus Allin. De tre har studie sammen og har blandt andet produceret albums med Karen Mukupa og Natasja. Desuden fungerer de som DJ-team, soundsystem og band, hvor Pharfar spiller trommer, Fresh-I keyboard, mens Rasmus Allin er guitarist.

Stine Kinck med sangskriverne bag Hvad hjertet lever af - Pharfar, Rasmus Allin og Fresh-I. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)

BLÅ BOG: STINE KINCK

Hvad håber du, at få ud af at være med i Melodi Grand Prix?- Jeg får lov at præsentere min musik for utroligt mange mennesker, det er en kæmpe gave at få lov til at synge i en tv-produktion, hvor ca. 2,5 mio. mennesker ser med!

Beskriv den sang, som du skal synge, med nogle stikord! - Hvordan skiller din sang sig ud i mængden?- Det er en opløftende kærlighedssang, der skiller sig ud på mange måder. Den er personlig og enkel, med et snert af soul over sig.

Hvordan kan du forny dansk Melodi Grand Prix?- Vi greb sangskrivningen an som på et hvilket som helst andet nummer, vi har skrevet. Jeg bare tror det handler om at skrive et fedt nummer, ikke nødvendigvis ét, der har en 'Melodi Grand Prix'-opbygning.

Danmark går efter sin tredje Eurovision-sejr i Düsseldorf til maj. Forklar, hvorfor du kan vinde!- Tror jeg kan vinde med den ærlighed der er i sangen. Musik handler om nærvær og nerve. Og det har min sang - basta!

Hvad er det første, du tænker på, når jeg siger: "Melodi Grand Prix"?- Barndomsminder! Jeg kan huske, at vi tit var ude hos nogle af mine forældres venner, når der var Grand Prix, og jeg sad i deres tv-stue under et tæppe og spiste hasselnødder fra deres træ i haven. Det var et helt ritual for mig, og jeg elskede det.

Hvad er din yndlings-sang fra Melodi Grand Prix, og hvorfor?- Jeg har ikke nogen ynglingssang. Det er spændingen ved konkurrencen, der gør det for mig.

Hvilken af Tommy Seebachs mange Grand Prix-sange vil du helst lave en coverversion af?- Krøller eller ej.

Hvis du skulle være en stjerne fra grandprix-historien for en aften, hvem skulle det så være - ABBA, Dana International eller Brdr. Olsen? - Eller en helt fjerde?- ABBA.

Hvad er det største øjeblik, du har oplevet som sanger/musiker, indtil videre?- En jam-session jeg havde i Harlem, New York, for nogle år siden med en fantastisk jazzmusiker, der hedder Theo Croker. Det er fantastisk, hvor magisk improvisation kan være.

Mottoet for årets Eurovision Song Contest er 'Feel Your Heartbeat'. Hvad får dit hjerte til at slå lidt hurtigere?- God musik og lækre mænd - plain and simple!

Hvis du vinder i Ballerup, hvem er så den første, du ringer til?- Jeg ville sige min mor, men hende regner jeg med at tage med.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5328a5766187a21a38d59cd3http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53d74552a11f9d0b8896e518http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532716506187a21a38d587d1http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532716136187a21a38d5879f

FacebookTwitter